香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 麗翠苑(綠置居) » 一直都係講法團從來都唔係萬能, 但維持現狀有前途嗎?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5...7
支持鍵盤翻頁

回應 #37 Chris_kaan

我尊重反對聲音。討論區作用大家理性討論一下吾同立場見解
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #35 w972

開工,有糧出。我冇喎,分享下自己感受及觀点姐
分享 分享 讚好人數:2查看名單

我個到走廊個堆塵同廢紙,都好似好安居咁,應該係保安巡樓見到都唔會匯報返俾清潔科文架啦
xxs_potato 發表於 2021-03-21 14:28:49 原文
今天行過旅港開平小學對面的位置,即屋苑外圍欄位,非常污糟!好多沙泥,應該由完工日起從無理會過!從無清潔過!然後見欄桿之上,有煙頭,有汽水罐

真係想講唔X都無用 呢間廢柴公司,絕對不能再用

今天行過旅港開平小學對面的位置,即屋苑外圍欄位,非常污糟!好多沙泥,應該由完工日起從無理會過!從無...
多爾袞 發表於 2021-03-24 21:19:18 原文
覺得衞生有問題,業主有責任向管理處反映。麗翠苑衞生有問題,業主有份造成,唔好乜都怪責管理公司

今天行過旅港開平小學對面的位置,即屋苑外圍欄位,非常污糟!好多沙泥,應該由完工日起從無理會過!從無...
多爾袞 發表於 2021-03-24 21:19:18 原文
今日仲要臨知道要開業主會議既前夕,先開始重鋪下1座出入口既路磚。 真係替佢地辛苦咁趕功課呢
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #44 Chris_kaan

心己碎,向房署,管理處反映多次,只有反映兩字。

回應  Chris_kaan

心己碎,向房署,管理處反映多次,只有反映兩字。
住得舒適 發表於 2021-03-25 10:54:40 原文
個個業主都反映, 唔通個個都要聽? 比緊少少管理費就唔好要求有豪宅管理。42折優惠要, 豪宅管理又要, 人心不足蛇吞象。做人做到咁貪心真過份

回應 #47 Chris_kaan

又話衛生問題向房署反映,現在又話人貪心,要豪宅服務,我那有講?我住公屋未投訴過,我只要公屋級服務質素姐。

應該等房署換咗管理公司先算,做咩要咁急呢?都唔爭在一時啦,定係有D咩油水唔想講...

應該等房署換咗管理公司先算,做咩要咁急呢?都唔爭在一時啦,定係有D咩油水唔想講...
linus1003 發表於 2021-03-26 13:39:28 原文
有一班街坊好似你咁覺得可以等城市管理係唔係8月被換走先再決定, 亦有一班街坊覺得點都有咗法團呢個地位先可以督促到現時管理公司同埋下一張管理服務合約上既條款同帳目。
咁召開咗黎緊呢次會議咪就係俾大家既聲音都聽到同表達既機會囉?

或者你覺得應該幾時先係一個好時機去聚埋所有街坊去傾呢樣嘢呢?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5...7
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖