香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 和田邨 » 中國建築起的屯門新公屋質量如何?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

中國建築緊係好野, 唔滿意去買私樓. 再嘈搵國安拉人, 破壞中國人民感情
NancyCrazy 發表於 2021-05-20 08:48:09 原文
中國建築起埋d垃圾漏水樓,累人累物!
社屋為主 經屋為輔
分享 分享 讚好人數:1查看名單

中國建築緊係好野, 唔滿意去買私樓. 再嘈搵國安拉人, 破壞中國人民感情
NancyCrazy 發表於 2021-05-20 08:48:09 原文
中國建築要自我批評一下,自我反省一下,為什麼樓宇質素老是出問題?
國安? 樓宇質素出問題,國家何來安全呢?本留言最後由 How 於 2021-06-01 21:57:27 編輯
社屋為主 經屋為輔

中國建築就是大陸的,質量馬馬虎虎,他們不知道香港的房屋是用鹹水沖廁,也不知道每層有垃圾房,垃圾槽,因...
hopehomelee2015 發表於 2021-05-19 23:34:34 原文
要避開中國建築的作品! 用家話你知—》瘋狂漏水!
社屋為主 經屋為輔
分享 分享 讚好人數:0查看名單

公屋唔係屋宇署審批咖,係獨立審查組批咖
How 發表於 2021-06-01 21:44:18 原文
我係copy佢原話。 有D人自欺欺人,掩耳盜鈴。睇得免費報紙多終失去良知。

你梗係唔係香港生活的!一知半解 你唔知道材料乜都要經幾大部門審批㗎咩?? 中國建築重俾...
cyc6776 發表於 2021-05-21 09:05:40 原文
唔見得大陸對建築物嘅規管執行得嚴過香港囉,深圳羅湖區之前塌樓,最近深圳華強北賽格大廈又搖晃
深圳呢d大城市已經咁樣,更遑論其他城市呢。
社屋為主 經屋為輔

我係copy佢原話。 有D人自欺欺人,掩耳盜鈴。睇得免費報紙多終失去良知。
yoleyeung 發表於 2021-06-01 23:24:34 原文
明白,有d記者連邊個部門批都未知就寫新聞,簡直笑大人個口。屋宇「處」批房署大樓新盤嘅則!? 我真係見所未見! 聞所未聞!
社屋為主 經屋為輔

唔見得大陸對建築物嘅規管執行得嚴過香港囉,深圳羅湖區之前塌樓,最近深圳華強北賽格大廈又搖晃
...
How 發表於 2021-06-02 09:28:05 原文
咁你可選擇買私樓的???公屋冇得你選擇  加上講緊係香港驗樓 不是大陸驗   你最好去驗下眼 換副眼鏡本留言最後由 cyc6776 於 2021-06-02 12:53:15 編輯

?
新界2人G13665-G13679
3May2021見主任
5月尾已收合格信
Nov2021特快畢業

咁你可選擇買私樓的???公屋冇得你選擇  加上講緊係香港驗樓 不是大陸驗   你最好去驗下眼 換副眼鏡
cyc6776 發表於 2021-06-02 12:52:59 原文
中國建築應該改善其建築質素!
社屋為主 經屋為輔

咁你可選擇買私樓的???公屋冇得你選擇  加上講緊係香港驗樓 不是大陸驗   你最好去驗下眼 換副眼鏡
cyc6776 發表於 2021-06-02 12:52:59 原文
我揀私樓中國建築亦做唔到好質素樓宇出來咖!
社屋為主 經屋為輔

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖