香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 新界2人 » 三派富蝶?‍?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5...12
支持鍵盤翻頁

回應  WINKYCHAN

我冇參加特快啊,想問下特快係唔係多數都係兇宅黎加?
??又有啲怕下次博唔到屯門,心情...
無殻小蝸牛 發表於 2021-08-13 19:59:47 原文
都唔係間間凶宅,屯門多數單純係舊同埋部份冇「無障礙設施」。仲有兩次,中一次皇后山都仲有一次,睇你搏唔搏到……運氣嘅嘢…..見有人連派安定友愛,派屯門概率都高,只係中間夾咗個皇后
19/10/17 收匙簽約!7年長跑結束!
安居樂業!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

無殻小蝸牛 發表於 2021-08-13 19:59:47 原文
你應該仲有機會申請今次特快,特快9至10月開,祝你好運。
2020年11月12日簽名入伙。

大埔好似近d皇后果個好似好入。你睇下個圖,了解下。
2020年11月12日簽名入伙。

新樓都唔要?
zhuzhu2021@ 發表於 2021-08-13 17:52:37 原文
不是個個都 以新樓為第一目標的
新4 1341
4月審查
8月s2
11月s4
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #44 kt-Wang

新4  G1335-1336,3月S2,11月S4兼收信首派皇后山

回應 #41 WINKYCHAN

特快係就算抽得前,如果到時唔適合嘅單位都可以唔揀嗎?

回應 #44 kt-Wang

冇錯???合適最緊要

特快係就算抽得前,如果到時唔適合嘅單位都可以唔揀嗎?
無殻小蝸牛 發表於 2021-08-13 20:49:40 原文
可以。唔啱冇人逼你揀,直接無視就好。
19/10/17 收匙簽約!7年長跑結束!
安居樂業!

回應 #48 WINKYCHAN

啱啱上網睇,好似已經錯過咗特快

我完全明白,一直住開屯門,上月首派水邊圍,初頭十五十六,覺得仲有子彈可博一博,但同屋企人商諒後,驚拒絕中富蝶皇后山,最後都要左。如果係你我會拒絕,博一博,祝下派心水
新2 g1355
12/3/2021 轉S2
27/7/2021轉S4 & 首派
2/8 簽約
分享 分享 讚好人數:1查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5...12
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖