香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 新界2人 » 新2 S1
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5...9
支持鍵盤翻頁

回應 #32 fortesting

審查時兩人,派房時三人,咁卡窿?三人有機會大間D啵
生如螻蟻當有鴻浩之志,命薄如紙應有不屈的心。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

新樓多數3-4
有+1既情況派樓舊樓通常會派2-4(27-29平方),唔會2-3咁衰,記得有兩個2+1,一個派工字單位...
fortesting 發表於 2021-11-11 11:34:53 原文
多謝師兄提供資訊?
G1405~G1406
順利割和,覓得和田寶玉
和田共存

回應  fortesting

審查時兩人,派房時三人,咁卡窿?三人有機會大間D啵
chriszhenyb 發表於 2021-11-11 12:35:57 原文
符合資格就可以計多個人頭

但3人派樓太飄忽,24-30都派到,完全係靠運氣本留言最後由 fortesting 於 2021-11-11 13:22:02 編輯
renemystina

我當佢一個月轉5000個號碼,都仲有2-3個月先到我 。早幾個月好似見佢突然2-3星期轉咗萬幾個號碼。
Nightkeeper1 發表於 2021-11-11 12:21:23 原文
特快之後,皇后之前的確係勁快,最近又開始緩慢咗。望皇后能再推多啲,大家都開心啲呢?
G1405~G1406
順利割和,覓得和田寶玉
和田共存

符合資格就可以計多個人頭
但3人派樓太飄忽,24-30都派到,完全係靠運氣
fortesting 發表於 2021-11-11 13:21:48 原文
連師兄都咁講,真係只有聽天由命呢?
G1405~G1406
順利割和,覓得和田寶玉
和田共存

請問,你係正常隊?
catcat2021 發表於 2021-11-11 11:23:54 原文
係呀!師姐你轉左未呀?我同你應該號碼相約呢~
G1405~G1406
順利割和,覓得和田寶玉
和田共存

連師兄都咁講,真係只有聽天由命呢?
KaiHei01 發表於 2021-11-11 13:25:46 原文
3人係咁多條隊最慘,邊區都一樣,市區就派彩虹(24.1)興民(24.6)2/3人單位;擴市就係長康2/3人單位(24.5);新界就蝴蝶2/3人單位(24.9)
沒有最差,只有更差
2/4人衰極都只係舊,未至於納米面積(極少數除外)本留言最後由 fortesting 於 2021-11-11 13:38:27 編輯
renemystina
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #1 KaiHei01

恭喜恭喜,大家都等到頸都長
塘邊鶴

3人係咁多條隊最慘,邊區都一樣,市區就派彩虹(24.1)興民(24.6)2/3人單位;擴市就係長康2/3人單位(24.5);新界...
fortesting 發表於 2021-11-11 13:37:27 原文
分析獨到
唯有見步行步呢!希望+1唔會影響派屋快慢。
呢個我覺得都幾關鍵?新樓舊樓真係可以差一轉就一轉
G1405~G1406
順利割和,覓得和田寶玉
和田共存

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5...9
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖