香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 皇后山邨 » 應該盡快落實『皇后山隔離營』的退場時間表
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5...7
支持鍵盤翻頁

隻傻鵝點知聽到,日日二萬單,反而恢復面授,放寛航班?
jarjarjar 發表於 2022-03-21 17:58:30 原文
係毒鵝
2012藍卡,u0318,擴3,未見主任。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

本身對鵝都無乜野,都覺得佢果位唔易做!今次都輪到我火?,自己都未搞得掂,日日萬幾個就話比外國D人返來,返來都無所謂,必須隔離14日,就算系7酒店+7居家都接受,問題系居家又唔嚴格,宜家仲系隔離七人就搞掂 宜家日日都死兩百幾個人,棺材都唔夠用,起感多方倉,叫人做清潔,比好多錢人落袋,20個人掃50米地扮野收錢,最主要報人頭攞錢,呢D都系納稅人既錢,唔應該感樣洗法囉!失業申請一萬果D,好多人失業都無辦法申請得到,就系因為果條需要年前返果一個月工既證明 太多太多 本留言最後由 Kaky888 於 2022-03-21 22:26:34 編輯
G1360000   14年10藍卡,17年3轉4
9月底見主任,11月3日s2    1月12首派皇后山
分享 分享 讚好人數:1查看名單

再唔退埸會唔會五六月跟住比菁田呢?本留言最後由 Tiger0426 於 2022-03-21 22:53:56 編輯

講的非常好
新4 G1367-1369   
希望一注中理想單位

星期六去過皇后山 樓下有個裝修承辦商同我講 現在皇溢樓已經沒有確診者入住 已皇澄樓到現在都沒有確診者入...
waiwaitam1224 發表於 2022-03-21 18:46:49 原文
如果係咁就好了!
新4,G1371,2021年11月11日審查,個半月後收合格信;2022年7月6日S4 首派彩園邨 13日拒絕 30日S2;8月2日交醫生信,8月17日收信獲指定屯門;8月31日S4,二派友愛邨井加自然身故單位,拒絕;10月19日轉S2;2023年3月31日再派安定,開心畢業!

05/17 新2 G1400
30/12/21見主任05/01/22轉s2
25/5首派皇澄 31/5拒絕❌ 12/6轉拒絕 21/6轉s2 30/6轉s 4
6/7和彩高層順利畢業

應該要
G1431 天倫

1月24 見主任
4月1 S2
4月6 收合格信
6月29 首派菁田 拒絕
7月4 轉拒絕狀態
7月18 重回S2

希望正苦快啲交返D單位比準租户,而家百業蕭條,經濟和心理壓力真係好沉重,祈望大家能安穩度過這個難關!?
G1311 新3
12年申請
18年9月見主任
19年4月12派大興立即拒絕,4月24轉拒絕字

贊成

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5...7
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖