香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 藍田德田邨好住嗎?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5...15
支持鍵盤翻頁

好多狗狗;偷偷地嚷。。。。。
卡卡 發表於 2013-4-2 13:19:42

Ok wor,配套好成熟,夠方便
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  Hang697
請明言....
小鳥 發表於 2013-4-2 01:49:26

梗係勁潮濕啦 走廊仲可以四面出水,咁仲明唔明

不過真係交通方便既
Cs:2011年7月入職,3人,未派過

Eisan 發表於 2013-4-2 13:20:27

我呢個屋邨在電梯大堂貼告示, 養狗被捉到要14日內送走, 不送走就收屋...

我呢個屋邨在電梯大堂貼告示, 養狗被捉到要14日內送走, 不送走就收屋...
forforum46 發表於 2013-4-2 14:42:10

其實如果隻狗唔去街
我諗都幾難捉
除非有人投訴

咁睇嚟有抽濕機會好D,交通方便都OK又有公園跑步幾好

其實如果隻狗唔去街
我諗都幾難捉
除非有人投訴
Eisan 發表於 2013-4-2 14:57:54

狗要有空間奔跑, 要同狗朋友玩, 吾出街的狗好痛苦... 不如人類忍下, 真係愛佢就吾好養佢...

咁睇嚟有抽濕機會好D,交通方便都OK又有公園跑步幾好
小鳥 發表於 2013-4-2 14:59:58

東九龍建設完成後, 呢面不錯。官塘新泳池也開幕了, 遲D官塘市中心是一個很新的環境, 安達臣道建成後, 幾乎是九龍的新區, 坐隧巴到北角銅鑼灣半個小時,  半山環境好好住, 有D人生活圈吾慣先覺得遠,如果當田派到藍田俾我就好了...

狗要有空間奔跑, 要同狗朋友玩, 吾出街的狗好痛苦... 不如人類忍下, 真係愛佢就吾好養佢...
forforum46 發表於 2013-4-2 16:11:37

我d係細狗間屋都夠佢跑囉
講真佢地唔鍾意去街
其實係可以訓練出黎
我開埋門都唔走出去丫
講真我養佢地果時環境好好的
真係住洋樓養番狗
咁環境轉變有咩辦發喎
養左十幾年, 好話唔好聽
時日冇多啦,唔會放棄佢地囉
如果唔影響到其他人其實我覺得應該有得斟酌
佢地只係留係屋企又冇影響到人有咩問題
p.s 只係研究不是爭拗

forforum46 發表於 2013-4-2 16:11:37
係呀我之前養過隻狗公,一聽到要去街街呢落樓梯差D碌9死

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5...15
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖