香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 興趣坊 » 烹飪 » 今晚食怪獸
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應  Eisan

楊屋道街市似乎好多宝喎,咁隻怪獸幾多錢?
lomeion 發表於 2013-5-13 14:55:05

260貴我都唔捨得啦
佢係剛剛香消玉殞
d肉好甜返到屋企要即刻蒸左先囉
跟住夜晚用燒烤爐燒番熱黎食
好似人地日式燒蟹

回應 41# Eisan

隻怪獸真是屎得好,但咁大隻,我家沒有咁大鑊,
去處理佢,如要買鑊要買幾大幾吋?

要蒸佢幾多時間,使唔使揭開佢天玲蓋除咗D污糟嘢?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  Eisan

隻怪獸真是屎得好,但咁大隻,我家沒有咁大鑊,
去處理佢,如要買鑊要買幾大幾吋?

要蒸佢...
lomeion 發表於 2013-5-13 15:56:32

32吋鑊
只係用牙刷清洗
唔好揭個蓋丫
好多膏係入面勁鮮甜
連個掩都好多卵係入面

回應 43# Eisan
    呢D咪叫做quality  of life,做人何苦刻薄自己呢!
     食咗落肚就真正賺咗,分分鐘住私樓都唔捨得。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  Eisan
    呢D咪叫做quality  of life,做人何苦刻薄自己呢!
     食咗落肚就真正賺咗,分分鐘住私...
lomeion 發表於 2013-5-13 16:10:50

見佢咁平先試下咋
吉豬島成6佰蚊一盒都冇一隻呀

回應 45# Eisan

呢隻嘢係遇溺而死,古朱島個D係急凍奇俠,
有分别。

回應  Eisan

呢隻嘢係遇溺而死,古朱島個D係急凍奇俠,
有分别。
lomeion 發表於 2013-5-13 16:41:28

咁邊d好d?

回應 47# Eisan

咁你話剛剛死同千年古C,邊隻好,何況仲係260喎,
    呀Bun Bun 都同呀老爺講: 新鮮,新鮮。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  Eisan

咁你話剛剛死同千年古C,邊隻好,何況仲係260喎,
    呀Bun Bun 都同呀老爺講: 新鮮...
lomeion 發表於 2013-5-13 16:52:05

撞鬼囉
吉豬島賣咁貴

嘩...咁識食
遊歷過旅途 等一天終老
生老病死 一起細數

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖