香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 各類調遷 » 關於特別調遷
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5...10
支持鍵盤翻頁

回應 #40 apple211

唔怪之得啦~~換轉我都唔敢要.....唔好話有大有細要忍果陣臭味,仲要倒完垃圾都唔推番d垃圾桶走我已經忍唔到...本帖最後由 waiyanlok 於 2014-03-26 13:15:23 編輯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  apple211
唔怪之得啦~~換轉我都唔敢要.....唔好話有大有細要忍果陣臭味,仲要倒完垃圾都唔推番d垃圾...
waiyanlok 發表於 2014-03-26 13:10:04

係呀, 我都唔知可以點, 我SEND左電郵去房署問,希望佢地會理下我個單位啦

回應 #42 apple211
希望房署肯做野啦...始終申請得特別調遷都係想快快搬走

希望房署肯做野啦...始終申請得特別調遷都係想快快搬走
waiyanlok 發表於 2014-03-26 14:40:41

我3月12日SEND架個EMAIL,而家都未覆呀

我扮曬野打去房署問, 都只係叫話儘快回覆咋,  

等多1個月都係無聲氣, 我會搵議員再追追.

回應 #44 apple211
若果到時冇聲氣,我諗搵社工幫你追會快過搵議員,我之前都試過搵議員但冇用,一味只係話追左,叫我地等.....但社工果道只小幫我問到因為咩原因而咁耐都未派比我地

若果到時冇聲氣,我諗搵社工幫你追會快過搵議員,我之前都試過搵議員但冇用,一味只係話追左,...
waiyanlok 發表於 2014-03-26 14:52:29

都好WOO, 不過我覺得社工都問唔到D咩,你搵咩議員呀, 試下搵立法區既議員呀

普通區議員好流架咋

回應 #46 apple211
其實我個問題有太多原因,而且社工果邊知得清楚d,可能因為咁先問到啦

其實我個問題有太多原因,而且社工果邊知得清楚d,可能因為咁先問到啦
waiyanlok 發表於 2014-03-26 15:06:32

咁你社工點答你呀, 知唔知重要等幾耐呀

回應 #48 apple211

等幾耐就唔知呀,只係知道暫時冇符合我地要求既單位,加上岩5人住既單位得好小,但房署同我老公講過,話如果要青衣果邊就好快,葵涌真係要等下

等幾耐就唔知呀,只係知道暫時冇符合我地要求既單位,加上岩5人住既單位得好小,但房署同我...
waiyanlok 發表於 2014-03-26 15:17:15

唉  咁姐係都係等................ 唉

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5...10
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖