香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 德朗邨 » 訂做傢俱到了,失望!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

現實同夢想一定有小小分別的啦~~
如果分別太嚴重, 可以選擇唔比錢!
大頭熊 發表於 2014-06-11 16:56:48 原文

圖片果個櫃做大左幾寸, 搞到個廳細左好多, 唉~!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

乜唔滿意?
gagamama 發表於 2014-06-11 17:15:00 原文

size大左幾寸, 可能之前無溝通好啦, 唯有硬食左佢

有冇上屋企度尺? 如差不多就給你折, 差太大咁就要重造啦
vegetablesfarm 發表於 2014-06-11 17:51:11 原文

有呀, 但度尺同畫圖果個係兩個人=.=''''所以有好多都有出入

有單有據都錯,間傢俬舖咁無用
鬆弛雄 發表於 2014-06-11 17:37:11 原文

就係囉!!唉!

量度左個size唔啱用的話當然要退貨, 唔啱用點用啊!訂造喎~!!!
lovelykawaii 發表於 2014-06-12 11:06:09 原文

因為係朋友介紹, 所以無同佢嘈, 唉!

有乜問題??
同埋響邊度做??
siupy 發表於 2014-06-11 22:25:19 原文

成品同我地要求既唔一樣, 係大埔傢俬鋪

有冇原本要做尺寸的證據?如果唔岩緊係唔收貨啦
之前我都訂做左鞋櫃,尺寸細左好多,我地冇收貨,叫運輸退...
lyee1229 發表於 2014-06-11 20:34:32 原文

咁好!?

咁其實個設計同你想像有咩出入呢?就咁望落都好似冇咩問題喎?
kerostar 發表於 2014-06-11 18:07:38 原文

主要係size大左好多, 原本個廳已經好細, 唉, 不過算啦!

有無將想像同師傅溝通,照現成傢私改呎吋定跟相片做? 有無劃圖紙 /覆呎? 連 size 大小都唔啱我會直頭叫...
Monmonkei 發表於 2014-06-11 17:44:02 原文

有呀!俾埋相佢叫佢照住嚟整架啦!可能溝通果度出左問題!唉~

有呀!俾埋相佢叫佢照住嚟整架啦!可能溝通果度出左問題!唉~
Ponny 發表於 2014-06-12 14:56:28 原文

原本張相係點架,差幾遠? 淨睇你幅成品圖無乜唔妥!
家人
2014 11X分 市一
2014 申請體恤安置

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖