香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 興趣坊 » 烹飪 » 第一次整麵包
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5...8
支持鍵盤翻頁

分享 分享 讚好人數:0查看名單

哈哈,我信用咭換左返來未玩過
貓大賊 發表於 2014-06-27 16:09:35 原文

好好玩嘅!會上癮嘅

回應  貓大賊
    試下玩啦!
bellbellchu 發表於 2014-06-27 16:58:13 原文

成日懶去買料
鬼鼠Day醒醒你
保守你的屋勝過保守一切,因為一人獨享一房單位,是靠晚晚玩到天光既長者所得

好好玩嘅!會上癮嘅
kiss 發表於 2014-06-27 17:20:59 原文

有冇咁毒呀
鬼鼠Day醒醒你
保守你的屋勝過保守一切,因為一人獨享一房單位,是靠晚晚玩到天光既長者所得

回應 #44 貓大賊

你試下嘛知囉 我就試過一日整兩個

成日懶去買料
貓大賊 發表於 2014-06-27 18:02:36 原文

你去百x買一隻金x牌預拌粉,加水就OK啦!佢內面調好曬料啦!有包酵母粉另外包裝的,一起倒落去,好方便嘅,特價29蚊到,原價好似32蚊 可以做兩個大麵包

回應  貓大賊
    你試下嘛知囉 我就試過一日整兩個
kiss 發表於 2014-06-27 18:04:34 原文

咁毒...咁我遲啲咪又要改名做麵包超喵
鬼鼠Day醒醒你

你去百x買一隻金x牌預拌粉,加水就OK啦!佢內面調好曬料啦!有包酵母粉另外包裝的,一起倒落去,好方便嘅...
kiss 發表於 2014-06-27 18:09:48 原文

原來咁簡單!
係咪可以自己加咩落去都得?腸仔/火腿個啲得唔得,幾時放?
鬼鼠Day醒醒你

回應 #46 kiss

7x9d麵粉,有好多人用,都ok
G1228  市3
14/5 S3,18/5 S4
23/5派興民村,24/5電話拒絕,30/5已拒絕,6/7 S2,14/9 S3,22/10 S4 ,23/10收信

原來咁簡單!
係咪可以自己加咩落去都得?腸仔/火腿個啲得唔得,幾時放?
貓大賊 發表於 2014-06-27 18:17:09 原文

我就係百x買佐磅紅梅乾擺落去,腸仔火腿果d我試過一次 麻麻地,紅莓乾好食d,叫曼越莓,
有時特價買一送一,都幾抵,計起20幾一磅 提子乾都得,
我部機攪拌到一定時間會“嗶嗶”嚮,提示我可以落乾果啦!
不過我經常提前落去,反正紅莓乾好硬淨,唔怕攪

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5...8
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖