香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 搬入景泰後,慳唔少交通費同時間
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...51...66
支持鍵盤翻頁

回應  ckh3111
係,上次清場後,望到很大間,大間過景泰兩房
melodychan2016 發表於 2017-12-18 01:05:37 原文

因為你果時係幾兄弟姐妹一齊住。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #501 ckh3111

係,嗰時,住長康啲街坊很少開冷氣,我哋嗰時無裝冷氣,很多人興瞓地,區議員以為啲人唔夠住,搞調遷去荒島

8人住特大房
7人住大房
6人住中大房,我舊屋
5人住中房
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #499 ckh3111

荒島間格好,間3房,每間房也有窗

隔離擴市5人分區,10月有人派咗荒島同棟同款單位,嗰家係搬咗去青俊苑交出來,唔怕接手,嗰個人無要;第2次派大窩口工字型頂樓,無lift,仲差,更加唔要;我最近才見到他post,我係早啲見到,叫他要荒島

工字型及井字型嗰啲公屋,啲房無窗,就無咁好

最近擴市,如果要新樓,派東涌迎東邨,有啲人厭太遠,怯底……

回應  ckh3111
係,嗰時,住長康啲街坊很少開冷氣,我哋嗰時無裝冷氣,很多人興瞓地,區議員以為啲人唔夠...
melodychan2016 發表於 2017-12-18 10:44:01 原文

千幾蚊住荒島好抵。

回應  ckh3111
荒島間格好,間3房,每間房也有窗
隔離擴市5人分區,10月有人派咗荒島同棟同款單位,嗰家...
melodychan2016 發表於 2017-12-18 11:05:09 原文

而家荃葵青必定派二手樓﹗除咗葵翠,都無新公屋。
啲人憧憬派葵翠。 葵翠得幾百戶,仲要差人優先(因為前身係警察宿舍)。

回應 #504 ckh3111

係,我嗰時$1372,而家新手$1686

係啲儍人,同佢3唔識7,老作我哋搬返長康;因為荒島咁便租,所以無街坊信佢講

回應 #505 ckh3111

葵翠個位更正

如果全部係綠置居,更多人爭……

回應  ckh3111
葵翠個位更正
如果全部係綠置居,更多人爭……
melodychan2016 發表於 2017-12-18 12:19:48 原文

要畀番差人住,所以無得綠置居。

回應 #508 ckh3111

頭先返秘撈,一個住荒島既同事講,她鄰居3人住,鄰居個女驚第時父母老咗,1人要住單身人仕及怕怕,趁她父母還在,把荒島公屋換購青俊苑,一個月前搬咗,佢哋和諧式款,質地好啲,間屋已翻新完工;我荒島舊屋翻新咗成兩個月,真係太殘舊

啲人住慣青衣,鍾意搬返青衣

回應  ckh3111
頭先返秘撈,一個住荒島既同事講,她鄰居3人住,鄰居個女驚第時父母老咗,1人要住單身人仕...
melodychan2016 發表於 2017-12-25 00:00:30 原文

咁呢個人都精,佢梗係知到時薪水及資產實超晒,早早買居屋走人。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...51...66
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖