香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 裝修設計 » 有裝修及維修問題可以留問題給我(不承接任何工程)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...52...143
支持鍵盤翻頁

師父請問新公屋厨房,厠所木門可以用什麽油來油?
chan863 發表於 2013-11-27 01:10:10

多數本身是磁油, 如果油就用返磁油
要轉其他油要做多好好工夫
人生二十年
如夢亦似幻
有生斯有死
壯士何所憾
分享 分享 讚好人數:0查看名單

師父,請問舖文化石上牆大約5呎x8呎面積約幾錢?
3型 發表於 2013-11-27 10:27:49

太少野, 好難有一定清楚O既價錢定位
越少野做會越貴, 你要問你搵O既C父或判頭
人生二十年
如夢亦似幻
有生斯有死
壯士何所憾

你識唔識幫手設計啊? 我遲d要裝修  1間約22.7平方既公屋

你識唔識幫手設計啊? 我遲d要裝修  1間約22.7平方既公屋
mcf617 發表於 2013-11-30 17:46:28

唔識, 請交返俾你的判頭或師傅
或是設計師
人生二十年
如夢亦似幻
有生斯有死
壯士何所憾

師傅,想請教下,新公居,1房約單位約30.26平方米,搵承仔報價: 廚房:5呎廚櫃 間2房,連2隻門及框,其中1房開1個約2呎x3呎鋁窗,令廳增加光線, 除廚廁外,舖24"x24"拋光磚, 牆身:沙紙省,油立邦5合1 報價:$37XXX,D料一定一般,價錢ok ma?
分享 分享 讚好人數:1查看名單

唔識, 請交返俾你的判頭或師傅
或是設計師
Ethan_Cho 發表於 2013-11-30 17:57:37

我想問, 嵌入式煮食爐既下面, 係咪可以裝個焗爐架 ?

地方有限, 無位再係其他地方裝個焗爐

如果咁裝法, 有咩要注意呀  例如:散熱問題

師傅,想請教下,新公居,1房約單位約30.26平方米,搵承仔報價: 廚房:5呎廚櫃 間2房,連2隻門及框,其中...
稻草人 發表於 2013-12-01 04:30:56

過平!多數有炸, 同埋我都提過好多人唔好搵承仔做
一方面佢會慢慢湯個客, 另一方面O的工夫同用料系極度之差!
另外, 唔建議牆身咁樣做
本身房署做出黎O的油唔靚, 即是個底唔靚
做返靚油上去一樣系無用的
人生二十年
如夢亦似幻
有生斯有死
壯士何所憾

我想問, 嵌入式煮食爐既下面, 係咪可以裝個焗爐架 ?
地方有限, 無位再係其他地方裝個焗爐
如果咁裝法, ...
apple211 發表於 2013-12-02 09:16:45

首先我可以答你一定唔好咁樣裝!
危險性好高!!
人生二十年
如夢亦似幻
有生斯有死
壯士何所憾

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...52...143
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖