香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 擴市2人 » 即刻辭職
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 #50 irene916
係唔得的,如現在有工返,只會計見主任前一個月既底薪,寫明放無薪假係唔會有扣減,最近我收到審查信所以知
收藍咭日期:10/2010 (u025xx-1人), 2013/7 轉擴2(G1295xxxx), 2016/3轉新2
25/8/16step1,25/9/16收信3/10/16審查,改期8/11/16, 補交文件14/11/16, 25/11/16 S2,28/11/16 S4,1/12/16收信大興邨高層,9/1/2017終於取匙簽約
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #43 MaggieWong
薪金證明不是計近半年嗎,如延期1個月不是應該報後一個月入息嗎
收藍咭日期:10/2010 (u025xx-1人), 2013/7 轉擴2(G1295xxxx), 2016/3轉新2
25/8/16step1,25/9/16收信3/10/16審查,改期8/11/16, 補交文件14/11/16, 25/11/16 S2,28/11/16 S4,1/12/16收信大興邨高層,9/1/2017終於取匙簽約

咁請問如其中一个月請多几日冇薪假,可以嗎?
irene916 發表於 2016-10-01 08:15:14 原文

唔理你請幾多無薪假,固定薪金只會計你月薪工資

回應  MaggieWong
薪金證明不是計近半年嗎,如延期1個月不是應該報後一個月入息嗎
superlemon911 發表於 2016-10-01 12:34:07 原文

延期都係跟審查信件曰期報返前6個月薪金,但如果你工作係見主任前有任何變動都要如實申報

irene916
回應 #53 MaggieWong

不是取匙前6个月薪金總和除6?

不是取匙前6个月薪金總和除6?
irene916 發表於 2016-10-01 21:54:04 原文

固定薪金唔係除6

irene916
回應 #56 MaggieWong

死啦!咁应該怎填?固定薪金,要計双糧?怎叫固定薪金?

死啦!咁应該怎填?固定薪金,要計双糧?怎叫固定薪金?
irene916 發表於 2016-10-02 09:13:18 原文

如果審查,入息要俾公司填
雙糧除12
每月固定月薪

9月見,即使你延遲一個月審都係跟信件上邊曰期前6個月入息的 ,係要睇3至8月嘅入息
MaggieWong 發表於 2016-09-27 09:47:10 原文

其實係咪一定要跟番信日子?但我見有人本身10月見改左期11月,但成功變左check 5-10月人工
G1289 擴2

其實係咪一定要跟番信日子?但我見有人本身10月見改左期11月,但成功變左check 5-10月人工
樂天狗仔餅 發表於 2016-11-05 06:37:22 原文

如果收到新嘅審查信件的話,當然跟信件審查日子喇,其實如果每月係固定薪金唔會有咩影響的

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖