香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 彩德邨 » 我發現彩誠樓有好多內地人住
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...6...23
支持鍵盤翻頁

那位人士:

請你只吃香港制食品, 用香港制貨品......吧!!!!!!!!
Improvement.....
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應  489628

出唔哂D字唔緊要,
只要見到有人明白香港人的心意就得la!

宜家唔係話要搞分化, 玩歧視,
而...
zzzzzz 發表於 2010-9-9 16:45

你所講嘅$3500/month 嗰啲唔系住系彩德村嗰啲囖!!!

住系呢度嘅個個都系成家人住系度,拎呢$3500去邊呀????

相信住系呢度嘅人都唔會系$3500/month lor!!!!

交租之後系唔系要餓死?????仲有錢拎去大陸使??????

PS:欲加之罪,何患無辭!!!!!!!
分享 分享 讚好人數:3查看名單

如沒有上幾代的內地人....
香港可意這樣繁榮嗎 ??
我們也正在支取別人的成果....
香港只是很微小的地方.....
但他的威力可擴展齊個國內...
上一代給予我們的正是你現在的優越感.....
有一天....香港用人民幣取代港幣時....你會唔使錢 !!!......
壓 傷 的 蘆 葦 、 他 不 折 斷 . 將 殘 的 燈 火 、 他 不 吹 滅 . 他 憑 真 實 將 公 理 傳 開 。(以 賽 亞 書 42:3)
分享 分享 讚好人數:3查看名單

的確....
有啲人真系好討厭!
明明屋企系經營幾間工廠,
但還嚟香港圖福利!!!、報假收入!!、領取各種津貼..........

但是請你們清楚明白,
這只是小部份人
這對我們也很不公平!!!
我們也在交稅!!!
分享 分享 讚好人數:1查看名單

如沒有上幾代的內地人....
香港可意這樣繁榮嗎 ??
我們也正在支取別人的成果....
香港只是很微小的地方.......
wawachung 發表於 2010-9-9 23:13

沒有中國在背後支撐,

香港將會是何樣???!!!!-----這問題值得深思!!!

或許年輕的不知道,年長的總會明白!!!

唉 !! 唔認老...都唔得....
壓 傷 的 蘆 葦 、 他 不 折 斷 . 將 殘 的 燈 火 、 他 不 吹 滅 . 他 憑 真 實 將 公 理 傳 開 。(以 賽 亞 書 42:3)
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 48# zzzzzz

佢地咁樣「頂爛市」, 我地可以點?
最慘係老闆慳左人工,
只會自己賺多D, D野唔會賣番平比你!
zzzzzz 發表於 2010-9-9 16:45

我地一於做老闆

回應 57# KO.DR.

響屋村街市, 商場小本經營,
做左幾十年既檔口,
都比領滙瘋狂加租迫走哂,
連西醫咁好賺, 都話頂唔順要搬,
你點做老闆?

想過下老闆癮,
唔通要開網上商店?

回應  KO.DR.
...唔通要開網上商店?
zzzzzz 發表於 2010-9-10 02:54

無錯!
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。

沒有中國在背後支撐,
香港將會是何樣???!!!!-----這問題值得深思!!!
或許年輕的不知道,年長的總會明...
vikkicheung 發表於 2010-9-9 23:16

大陸人通通都只懂說這句嗎?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...6...23
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖