香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 希望盡快收樓
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應  ckh3111
咁又唔係既, 香港有幾大丫, 嚟嚟去去都係果啲舖頭果啲商場, 住港島咪多啲去銅鑼灣太古城, ...
leo999 發表於 2017-03-29 13:57:28 原文

你要重新適應。香港同九龍的生活好唔同。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #22 melodychan2016
我都係要過海返工,有諗過搭巴士,但朝早真係怕塞車遲到~~ 可能間中收工搭下巴士算了~  
分享 分享 讚好人數:1查看名單

因為你行到去地鐵站,唔使駁車時間,巴士無車去地鐵站,都已經死在喺度。
嘉峰臺同宏景花園就有咁情況,...
ckh3111 發表於 2017-03-29 16:10:07 原文

係,雖然港鐵很迫,但屋企近港鐵很重要

係,雖然港鐵很迫,但屋企近港鐵很重要
melodychan2016 發表於 2017-03-29 20:31:48 原文

當然,總之要駁車去港鐵站就係敗筆。

回應 #35 leo999

我諗住第時行另一邊,落北角個邊轉車,個邊冇咁多人的。唔駛塞金鐘。

回應  leo999
   我諗住第時行另一邊,落北角個邊轉車,個邊冇咁多人的。唔駛塞金鐘。
samurai 發表於 2017-03-29 21:46:20 原文

你去灣仔至堅尼地城都係用金鐘較快。

回應  leo999
samurai 發表於 2017-03-29 21:46:20 原文

北角八點幾更塞,等幾班車才上到,金鐘還好啲

北角八點幾更塞,等幾班車才上到,金鐘還好啲
melodychan2016 發表於 2017-03-30 00:37:44 原文

竟然
問過同事佢都係北角轉,佢話正常。可能佢早出門口。

金鐘轉車實好過北角喇, 我每朝見到北角啲人上唔到車, 去到金鐘實上得哂, 中環就更加無問題喇. 問題係上車個位啫, 鑽石山去中環我諗唔會太多人, 住得鑽石山以東既人都可能去北角, 轉反而去北角果邊因為九龍灣同觀塘都好多人返工所以人會多

竟然
問過同事佢都係北角轉,佢話正常。可能佢早出門口。
samurai 發表於 2017-03-30 07:17:26 原文

我搭過兩次,8:30後,北角真係勁多人,3至4班車才上到 本帖最後由 melodychan2016 於 2017-03-30 09:57:32 編輯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖