香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 收樓後信箱是否即時生效?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...6...11
支持鍵盤翻頁

thanks
分享 分享 讚好人數:0查看名單

係,唔想再遲……
凌晨又有怪事,我間房兩點開冷氣,兩點幾未瞓,等手機充晒電才瞓,我冷氣喉用膠紙痴住...
melodychan2016 發表於 2017-07-04 10:41:04 原文

今日收樓,真係好細,家長勁失望。

今日收樓查信箱,已經推滿承仔的信。

ckh3111 發表於 2017-07-04 17:43:30 原文

咁乜乜,個廳係咪又肥又短?

我驚唔可以擺咁多傢俬……

我已要預咗同家姐德朗邨公屋咁大……

咁乜乜,個廳係咪又肥又短?
我驚唔可以擺咁多傢俬……
我已要預咗同家姐德朗邨公屋咁大…...
melodychan2016 發表於 2017-07-04 17:49:06 原文

可能係我住開「郊區」屋大,佢地仲話總之唔交「郊區」間屋好過

可能係我住開「郊區」屋大,佢地仲話總之唔交「郊區」間屋好過
ckh3111 發表於 2017-07-04 17:59:14 原文

吓,咁我睇到也實覺得很細,唔慣……

郊區交通咁差,唔交郊區公屋?仲繼續住郊區?你返工要飛的返工?放工或去街街還可以等耐啲車

郊區幾大間都無用,租,任房署話事

景泰住細啲,唔洗兩年被房署入息審查,交通方便、多嘢買及多嘢食,已值返本帖最後由 melodychan2016 於 2017-07-04 18:34:10 編輯
分享 分享 讚好人數:1查看名單

吓,咁我睇到也實覺得很細,唔慣……
郊區交通咁差,唔交郊區公屋?仲繼續住郊區?你返工要飛的返工?放...
melodychan2016 發表於 2017-07-04 18:33:28 原文

佢地都係講晦氣話啫,根本無得返轉頭。佢地都認同郊區除咗面積較大,無樣好。

你有句係啱,間屋幾大都係租,同自己買唔同。

佢地都係講晦氣話啫,根本無得返轉頭。佢地都認同郊區除咗面積較大,無樣好。
你有句係啱,間屋幾大都係...
ckh3111 發表於 2017-07-04 18:38:05 原文

係,我記得未開賣時,我家姐話荒島公屋夠大間,我及家長話,大間,買咗架,當我哋荒島公屋係迷你倉

我記得我揀樓嗰日,有個阿伯喺度講,他住梗公屋仲大間過景泰苑,買嚟仲乜,我心諗他咪唔好買,住返公屋,上到樂富才知咁細,幾onxx……

公屋同景泰苑係兩樣嘢……

ckh3111 發表於 2017-07-04 17:43:30 原文
我家長也咁諗
無簽名

係,我記得未開賣時,我家姐話荒島公屋夠大間,我及家長話,大間,買咗架,當我哋荒島公屋係迷你倉 ;...
melodychan2016 發表於 2017-07-04 21:20:50 原文

其實而家居公屋的則係一樣,廁所對門,居屋或綠置居同公屋的分別﹐就係屋苑的設施靚啲同埋啲居民質素好好多。今日收樓的街坊,無大陸人同南亞人。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...6...11
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖