香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 銀河苑 » 買咗/打算買梅窩居屋嘅朋友,你哋喺邊度返工?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...6...10
支持鍵盤翻頁

無錯,高速船最大果架都係得428個位,最細得230個位,繁忙時間爆左等下一架(例如平日快船,0800爆左,下一...
KKlove169 發表於 2017-10-02 22:57:04 原文

所以要提早搭船~唔係好多市區人頂到~
09/10/2017 揀到銀河高層西南單位
分享 分享 讚好人數:0查看名單

順路一提,巴士企埋都係載得50個人,繁忙時間平時要去總站先上到車,一個鐘最多6班(朝早7點,8點後一個鐘三班),對坐慣兩分鐘一班地鐵嘅城市人會唔慣

要大嶼山巴士加班就諗下好啦,佢地而家d車都係啱啱好夠

marioshek 發表於 2017-10-02 23:01:25 原文

回應 #45 marioshek

我就是假期入梅窩當日天氣幾好
我都以為有好多遊客
結果海灘又得幾十人
船又超多坐位本帖最後由 文1224 於 2017-10-02 23:23:42 編輯

因為我老公喺旺角返工,仲諗緊買唔買好
manmavis 發表於 2017-10-02 10:21:29 原文

旺角的話  到中環再坐天星到尖沙咀很快

回應  marioshek
我都以為有好多遊客
結果海灘又得幾十人
船又超多坐位
文1224 發表於 2017-10-02 23:22:02 原文

09/10/2017 揀到銀河高層西南單位

你要知道新居屋有699個單位 , 客量係返放工時間平均多1400人,你想想~
marioshek 發表於 2017-10-02 22:35:20 原文
但最終要到幾時才到達你所講的平均1400人?
現在銀河銀蔚都仍然未入伙,以新渡輪現時的班次都仍足夠應付的情況下,要再優化或者加強班次會否有點言之尚早呢?
再者,我覺得當銀河銀蔚都相繼入伙的情況下,交通的配套一定會加強,這個也是常理。
09/12擴展1人。
10/13結婚(擴2 G1326)。
04/15及10/16加一對仔女並轉離島4。
6/2/17首次審查,06/17為S4並第一次派銀灣邨。
11/8/17正式收匙。

marioshek 發表於 2017-10-02 23:01:25 原文
所以我點解最終選擇0750開出果班慢船都不選擇0805果班快船
09/12擴展1人。

回應 #56 Thomascyk

我都同意
船班次應該會加强

順路一提,巴士企埋都係載得50個人,繁忙時間平時要去總站先上到車,一個鐘最多6班(朝早7點,8點後一個鐘...
KKlove169 發表於 2017-10-02 23:18:40 原文
所以早前新大嶼山巴士咪借新巴一部未出牌的雙層巴士試車。
09/12擴展1人。

回應  marioshek
我都以為有好多遊客
結果海灘又得幾十人
船又超多坐位
文1224 發表於 2017-10-02 23:22:02 原文
不過近排假期都多咗人入去銀河銀蔚視察。但啲船都未到冇位坐。
09/12擴展1人。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...6...10
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖