香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 離島 » 臥槽~離島這麼多人在排隊?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...6...10
支持鍵盤翻頁

佢地搶公屋又搶福利先過份,佢地講到祖置咁好就返祖國啦

要啦! 宣傳下香港唔係好多樓比佢地搶
jenny389 發表於 2017-12-04 01:50:59 原文
大陸人唔好再落嚟香港爭公屋!隔離屋勁多大陸人5年生3件,拎曬福利又想轉大屋,好憎佢地
分享 分享 讚好人數:0查看名單

“佢地”真係振慶香港,係好慶個慶,完全無諗過香港會變成咁樣。。。
對佢地嚟講香港係有金執架,大陸一啲...
zeniacheng 發表於 2017-12-03 15:37:48 原文
仲有d 7老80黎拎老人金 咁老都要死黎香港,拎錢,用醫療,仲話醫療好爆唔夠用,仲俾d老野黎

我夠想講以前唔係香港人起建大陸學校,捐助物資,上去開廠,點會大陸咁多人讀書,咁多物資呀
之後...
jenny389 發表於 2017-12-04 01:56:53 原文
讀完書有學歷後,假貨亦多左

最正係樓下地下打牌都得,唔駛咁局促
jenny389 發表於 2017-12-04 01:58:11 原文
佢地果到仲有老人中心

買唔起樓都算,仲要比啲大陸人話我地同佢搶公屋,笑C人
zeniacheng 發表於 2017-12-04 11:33:25 原文
搶人野仲要叫人唔好同佢搶

人人都有權排的......只是其他村好像沒單位了.....

係,愈來愈多呢啲人,真係好想XYZ佢地,
今日仲要有個同性戀可以合法申請伴侶到香港,勁搞笑嘅判決,話對同性戀不公平都要睇下香港同性戀結婚係咪合乎香港婚姻資格先得架!呢家啲法官咩事呀!

仲有d 7老80黎拎老人金 咁老都要死黎香港,拎錢,用醫療,仲話醫療好爆唔夠用,仲俾d老野黎
rainbow` 發表於 2017-12-04 17:18:49 原文
大陸人唔好再落嚟香港爭公屋!隔離屋勁多大陸人5年生3件,拎曬福利又想轉大屋,好憎佢地

用啲咁嘅方法去呃公屋叫合資格!?大陸人一個本身係無香港居留權架!
人人都有權排的......只是其他村好像沒單位了.....
mandyyeung 發表於 2017-12-04 18:12:39 原文

買唔起樓都算,仲要比啲大陸人話我地同佢搶公屋,笑C人
zeniacheng 發表於 2017-12-04 11:33:25 原文

咪係呀!佢地自己又唔肯等,又話要快,講到自己好苦,人民幣多錢返大陸啦!

佢地搶公屋又搶福利先過份,佢地講到祖置咁好就返祖國啦
zeniacheng 發表於 2017-12-04 11:35:00 原文

難為中產交稅,中產果班先係最慘,交既稅全部資助唔係香港人,勁多大陸人來到拎綜援,但佢地勁多錢係大陸

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...6...10
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖