香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 白田邨 » 有冇人會去明天白田居民大會?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應  CC030
係總數呀
StarWarHim 發表於 2018-05-08 15:33:14 原文

好想知4人幾多 等其他會員看看知5知先

希望小D
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #49 CC030
佢話有1%人搵好耐搵唔到....可能去左外國....乜乜乜, 我唔明依班其實係咪可以取消佢戶籍?離開左半年係咪應該自動當放棄公屋?

回應  CC030
佢話有1%人搵好耐搵唔到....可能去左外國....乜乜乜, 我唔明依班其實係咪可以取消佢戶籍?離開...
StarWarHim 發表於 2018-05-08 15:44:59 原文

應該係..我估之後會處理呢批人.....

1%阻住曬= =

回應 #51 CC030
因為呀 因生....D安排真係麻麻地 , 無寫低自己問題, 靠記, 佢問又唔到肉, 音響又麻麻地聽唔清楚,經理講既時候, 我開得錄音黎, 只係錄到5人之後.....睇下唔小姐會唔會又攪番個, 到時問清楚佢

回應 #53 CC030
係啦...好多依類人, 明明自己有私樓住, 移左民, 都要霸住間公屋, 我識有D人係咁

回應  CC030
係啦...好多依類人, 明明自己有私樓住, 移左民, 都要霸住間公屋, 我識有D人係咁
StarWarHim 發表於 2018-05-08 15:50:50 原文

我想講我之前個同事家人算突然發達.買左兩層樓..仲同屋企霸住個公屋= =.......問我佢係咪可以抽白表= =

真係5鬼想答佢

回應  CC030
因為呀 因生....D安排真係麻麻地 , 無寫低自己問題, 靠記, 佢問又唔到肉, 音響又麻麻地...
StarWarHim 發表於 2018-05-08 15:49:00 原文

希望5多啦...其實只要派的日數長就OK

佢掛住搞D歧視問題....終於記得白田都算係甘

回應 #56 CC030
佢想抽白表都好....至少佢比留資源出黎, 有D....自己唔住, 比左朋友住, 而個朋友自己都有間私樓, 你話攪唔攪笑!!

回應 #57 CC030
最後D私家車咪又租到其他停車場....公公婆婆要去買野都坐專線啦....去街市咁鬼遠,

講真, 其實白田治安一向麻麻地, 如果吉左個停車場唔拆, 一定好多問題....
如果有輪椅想落去既, 我題議 議員/義工/街坊 都可以幫下手推落去, 發揮社區互助精神仲好,
唔好阻住起樓啦
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  CC030
佢想抽白表都好....至少佢比留資源出黎, 有D....自己唔住, 比左朋友住, 而個朋友自己都有間私...
StarWarHim 發表於 2018-05-08 15:57:47 原文

佢白表都5合資格.....而家話怕差到佢有錢.....買其他私樓..連公屋都未上到的我,.聽到佢尼D人...真係= =''

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖