香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區2人 » 已見完主任(附流程及心得,內幕消息)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...6...12
支持鍵盤翻頁

我見完主任、她即時同我講合格了、等通知信吧、好 Nice、我心想主要是我的收入賬簡單又無買保儉、一目了然...
akfu01 發表於 2018-05-08 10:28:23 原文

我都提前賣曬D股票佢,如果唔係都幾麻煩
G1310xxx
12年8月藍卡 市2
18年3月S1   5月7日審查
5月18號S2。  9月8日s3。  9月12日S4 派海盈
分享 分享 讚好人數:0查看名單

有無人試過,電話響無聽,到聽留言發覺係房署主任打來,怎樣可以聯絡到嗰個主任呀,好驚出事,因為朋友2月...
羅恩恩 發表於 2018-05-08 13:16:44 原文

可以打去房署熱線:27122712,由1823職員通知返個主任再聯絡你
G1310xxx
12年8月藍卡 市2
5月18號S2。  9月8日s3。  9月12日S4 派海盈

回應  haojie1993
同你情況一樣。。已預派之後老人家走左。。。又要轉2 人再審查唔合格。。。再等半年。。...
wongwingchi 發表於 2018-05-08 11:51:02 原文

希望之後一切順利,加油
G1310xxx
12年8月藍卡 市2

回應  haojie1993
多謝分享!另請問要看銀行月結單嗎?不是只看結餘嗎?
88a 發表於 2018-05-08 11:58:20 原文

審查前一日結餘要有,但最好連最近幾次既月結單都準備定,我個主任有睇過
其實真係預多好過預少,唔係補返D文件又要浪費時間架啦
G1310xxx
12年8月藍卡 市2

試過第一次,第二次仲要咁,真係蠢!
Mr楊 發表於 2018-05-08 09:13:42 原文

試過?
G1310xxx
12年8月藍卡 市2

我一月29日審查,合格信日期係一月30日,4月4號己派咗屋啦。
TSKS 發表於 2018-05-08 02:16:22 原文
快得咁恐怖 ? 我1月30日見主任 , 現在都未有合格信
G1305XXX  6/2012,市2
30/1/2018見主任
11/5轉S2,14/5轉S3,15/5轉S4
18/5派啟業邨啟裕樓(問題單位,拒絕)
7/6 歸隊轉S2,30/8轉S3,4/9轉S4
5/9收信派海盈邨盈輝樓低層

果日都有好多媽媽帶埋BB去見主任,可能主任見到你個女咁乖、會快D俾你合格呢
haojie1993 發表於 2018-05-08 13:57:57 原文
希望阿女幫到手啦
G129

我收到合格信幾日後就收到配房信喇~
不過, 我審查到合格就等得耐過兩個月囉~
房署既野, 你真係估佢唔到架.... 快起上黎真係好快....
G1304  市2    2012年5月 藍卡     2018年1月2日 審查
3月23日  S2       3月26日收合格信
好似唔見有S3,唔知邊日已經不知不覺轉左S4喇 28.03
4月3日 收信派安泰邨

G13079xxx,  市3
18年1月見主任, 3月S2, 10月2日S3,10月4日S4
10月9收信派蘇屋,感恩。

感謝樓主的詳盡分享

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...6...12
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖