香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 油麗邨 » 媽媽剛獲派信麗樓, 替她一問
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

小弟都係12室.覺得都OK丫,望唔到海既,睇山景,又唔嘈,
不過朝早就有D曬,環境可以丫
去地鐵站都算方便既.行5MIN左右啫.
不過如果要食野,就一定要行返去地鐵站
分享 分享 讚好人數:0查看名單

新樓嚟,但近海,不過都想講,要求咁多又怕濕,不如買私人樓
任意門 發表於 2019-06-24 12:44:35 原文
其實佢都係幫阿媽問吓咁解, 同意怕濕就買部抽濕機

其實佢都係幫阿媽問吓咁解, 同意怕濕就買部抽濕機
Willmore 發表於 2019-06-29 08:30:24 原文
香港公屋,唔近海都濕,新樓要有緣先派到,佢地咁唔知足,又多要求,只有買私人樓先會滿足到佢咗貪心嘅慾望本留言最後由 任意門 於 2019-06-29 12:48:54 編輯
分享 分享 讚好人數:1查看名單

香港公屋,唔近海都濕,新樓要有緣先派到,佢地咁唔知足,又多要求,只有買私人樓先會滿足到佢咗貪心嘅慾望
任意門 發表於 2019-06-29 12:48:24 原文
師姐:呢位樓主開 post 關於他母親的資料如:編號?幾人申請?幾時派?第幾派?乜都唔交代,只是負責索料,存心利用了別人的熱誠。
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯

師姐:呢位樓主開 post 關於他母親的資料如:編號?幾人申請?幾時派?第幾派?乜都唔交代,只是負責索料...
飛faiyu772 發表於 2019-06-29 13:33:29 原文
師兄,其實我都唔明,有啲人成日利用人地熱心,但又唔比自己資料人,真係好自私本留言最後由 任意門 於 2019-06-29 15:23:00 編輯

師兄,其實我都唔明,有啲人成日利用人地熱心,但又唔比自己資料人,真係好自私
任意門 發表於 2019-06-29 15:18:11 原文
對呀,剛才看到一個帖子說,如果只是發問又沒有提供編號、資料的話,就不作回應,我覺得這是好提議!開初的時候(網站的規則)也有說過這要求的,慢慢大家都忘記了,其實發揮互助精神是很平常,因為cyclub確有很多熱心的同伴,只是有些人習慣坐享其成。本留言最後由 飛faiyu772 於 2019-06-29 16:06:20 編輯
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯

對呀,剛才看到一個帖子說,如果只是發問又沒有提供編號、資料的話,就不作回應,我覺得這是好提議!開初的...
飛faiyu772 發表於 2019-06-29 16:01:48 原文
係囉,佢地想做伸手黨,但懶到連佢基本資料都唔肯比人知

市3 G1332XXX

油塘站, 出口應該是B1 ,落雨都不怕

擴展四人 - 號碼:1234XXX - 09年5月收藍咭 / 15年2月12日審查, 3月17日審批合格
2013特快:23XX / 2014特快:15XX / 2015特快:7XX / 2016特快:28X
第一次派房:19/5/2016 - 梨木樹舊邨(問題單位 - 拒絕)
第二次派房:18/8/2016 - 水泉澳映泉中層(因成功揀選特快, 所以放棄了)
22/9/2016:特快成功

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖