香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 屋邨管理 » 急!家訪問題!!!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...6...10
支持鍵盤翻頁

小弟因內地工作關係,超過3個月冇返香港,所以房署懷疑我丟空單位,要求家訪見面,而且話如果唔盡快返嚟香...
Ranger123 發表於 2020-10-26 22:55:00 原文
樓主你有救了!但香港慘了!

【#TOPick新聞】居內地港人下月起豁免檢疫14天,初實施時設限額。
2019年首次參加擠迫戶調遷
人口密度4.28 人數4人 排名497
成功揀選單位♡♡
分享 分享 讚好人數:0查看名單

不如你打去房署話身在大陸,暫時不能回港
我覺得疫情關係,房署會體諒
但當然唔可以畀哥哥喇
Familyoflove 發表於 2020-10-27 08:37:39 原文
係呀,其實好睇個主任肯唔肯幫你

我十分懷疑間屋對樓主的重要性,首先間公屋係租既,係属於政府既;其次份工係樓主好努力爭取翻黎既,而且應...
初初 發表於 2020-10-27 09:13:05 原文
間屋其實剛剛搬完冇耐,住左唔夠三年,對我好好重要㗎,事關都等左好耐,我都希望到時條件成熟可以換居屋。
呀哥因為冇地方落腳 冇辦法先住一齊。佢遲早會搬出去住。
現在深圳工作都係暫住朋友屋企㗎咋 本留言最後由 Ranger123 於 2020-10-27 11:41:27 編輯

.....屋企老人家入咗老人院,邨辦發現水電煤2個月冇用過,之後不定時登門家訪十幾次都冇人,問隔離問樓下管理...
ilpong99 發表於 2020-10-27 09:19:21 原文
咁查法真係可以嚇死人

樓主你有救了!但香港慘了!
【#TOPick新聞】居內地港人下月起豁免檢疫14天,初實施時設限額。
criny 發表於 2020-10-27 11:14:36 原文
堅定漏㗎? 唔好讓我空歡喜一場wor..

不過返香港不用隔離,回內地可能都要隔離,始終香港疫情比較嚴峻 本留言最後由 Ranger123 於 2020-10-27 11:46:35 編輯

我覺得魚與熊掌不可兼得,就好似江山與美人一樣。
葉子ylc 發表於 2020-10-27 10:21:06 原文
公屋=美人

樓主既然話有親生哥哥住緊,房署何來懷疑單位被長期丟空?
葵芳邨

謝謝提示
好想鬧爆無能HK政府,搞到我現在咁麻煩,來回都要一個月!
唉,又到人生交叉口,真係要逼我選擇...
Ranger123 發表於 2020-10-27 00:34:57 原文
如果無疫情,樓主會每日來回香港大陸嗎?
葵芳邨

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...6...10
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖