香港公營房屋討論區
主頁 » 地區人士或組織 » 牛頭角邨張姚彬 » 牛下邨更換事宜
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  forforum46

原來係咁~我爺又唔算完全傷殘。不過我都係覺得有得住,,就好知足www。
Ashe 發表於 2012-12-25 19:39:06

係咪我講得嚴重左.... 應該是冇輪椅唔得的意思.... 肯定要有醫生簽的才算數, 自己坐輪椅唔計...
說錯的話唔好意思啊...

係就good.good
kitmak 發表於 2012-12-25 15:55:51

我有諗過, 如有錢買居居就要揀和諧式....舊都唔怕, 我最中意和諧式個大廚房

我有諗過, 如有錢買居居就要揀和諧式....舊都唔怕, 我最中意和諧式個大廚房
forforum46 發表於 2012-12-25 21:32:18

我去過秀茂平朋友家和諧式真係好間房
不經不覺   已上樓4年了
有自己的安樂窩
超感恩   超開心

kitmak 發表於 2012-12-25 21:37:27

是.... 實用
上星期去過鑽石山Y型居居, 都好好, 但比起和諧式還是差了點...

kitmak 發表於 2012-12-25 21:37:27

你朋友就正啦, 吾使買...

回應 52# forforum46

唔係~你講得唔係嚴重,,如果醫生紙同醫生講應該有,阿爺以前因為糖尿病中過風一次,得到柏金遜,好似影響到一邊手,
會一直震一直震,,腰骨...又有事。我爺以前講...佢已經係傷殘人仕了...。

不過點都好我都已經到配房,,都唔想亂搞囉,,我爺都想快D~上樓,,
實在現住套房,,無多餘空間比佢走動,,上左樓希望...有更好生活空間!!!
同個包租婆是是搵方法加租,同怪怪地...我爺以前租過既地方都簽2年約,
一年生一年死,,佢只係簽一年,,好似想一年加一次租,,搞到我好大壓!!!!
G1255 (市2)+(家有長者)
登記:(05/2010)。審查:(10/2012)。step2->3->4(12/2012)。2013年第一次 啟業邨 (要左)。

唔係~你講得唔係嚴重,,如果醫生紙同醫生講應該有,阿爺以前因為糖尿病中過風一次,得到...
Ashe 發表於 2012-12-25 22:06:40

早點行動就好了, 佢一個人可以計二個人咁配屋, 大好多...
唔緊要啦, 最緊要開心...

回應 58# forforum46

最緊要安居,也要開心
G1255 (市2)+(家有長者)
登記:(05/2010)。審查:(10/2012)。step2->3->4(12/2012)。2013年第一次 啟業邨 (要左)。

唔係~你講得唔係嚴重,,如果醫生紙同醫生講應該有,阿爺以前因為糖尿病中過風一次,得到...
Ashe 發表於 2012-12-25 22:06

加油~~  個天係一定會幫孝順孫女的,  你好快同爺爺有安樂居
市3, G1252...2010/4藍, 2012/11見主任....WAITING

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖