香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 啟晴邨 » 歡迎理性討論啟晴邨延期入夥是天意還是人為?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...6...9
支持鍵盤翻頁

欠你太多
分享 分享 讚好人數:0查看名單

唉...!! 建築工程.....不是玩泥沙...

當時彩福邨也是預計 5月有匙....
也是要等到8月中才有匙.....
要住得安心.....是要有耐性...
係度說誰是誰非, 又快得去邊....
壓 傷 的 蘆 葦 、 他 不 折 斷 . 將 殘 的 燈 火 、 他 不 吹 滅 . 他 憑 真 實 將 公 理 傳 開 。(以 賽 亞 書 42:3)

我想大家都係等屋等到唔想更日子难過,日日上來和一班同病相連的街坊吹吓水,日子過D快D,我每日都上來看看大家講D麥,在吹下水,又過一日
分享 分享 讚好人數:1查看名單

凡事包容,凡事相信,凡事盼望,愛是永不止息。

今年2月初收到喜訊獲配啟晴開心到依家~~簽意向書時已得知6月或7月份先會收到卓安通知收匙信。每個人當然係...
kenny28006 發表於 201;

071; 3 -7-13 13:05:14

一個神經正常的人講的人話

你見到班建築佬做野激動,我反而見到佢地眼火爆添
日日都係咁,個窿挖完過幾日仲係一個窿
班友有人工架,...
kenny_lam 發表於 2013-7-13 14:14:52

启晴一個四人單位市值三至四百萬元,請問先生给 多少租????

我都覺得係人為...係房署預派問題...應該起好晒拎好鎖匙先去派囉...咁就唔會有其他問題喇 {:1_853...
rangokk 發表於 2013-7-13 16:03:05

人心不足  罪過罪過

講得好!
rainbow` 發表於 2013-7-13 16:47:59

講得好,買私樓是要真金白銀给錢的!!!請問閙人的人给了多少錢,你有資格???2500元租連利息的零頭都给唔到!!!
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應 #48 andy11111
咁早幾年未知派去邊既時候...小朋友會響邊讀書喔...而家問題只不過係你知左會響邊住再報讀書...係個次序唔同左之嘛...
所以我都係覺得好似係預派中左蕉囉...如果係開左學先知派去晴晴既咁又點喔...唔通唔要???唔明唔明
市3...no:1223xxx
分享 分享 讚好人數:3查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...6...9
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖