香港公營房屋討論區
主頁 » 地區人士或組織 » 譚肇卓區議員 » 7月21日區議會巡視彩盈 (已更新相片,歡迎討論)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

我好想大家估下誰是卓兄的老細,因為卓兄係議員助理,而我就估個議員係陳百里博士,大家點睇!?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我都好希望有個街市啊!都唔知去邊買送,我想問附近有超市嗎,系淘大個邊嗎,咪要行好遠先返到屋企!
另外那行人天橋可隔段有冷氣嗎?真是好熱啊!又長又斜!保安也是很大問題!夜歸靜優優,點算啊!唔通要家人落樓仲要行咁遠去接你咩!沒可能啦!
另外點解盈富個邊沒連接盈康個邊的行人路架。要過馬路,又沒瓦遮頭,落雨時就只差這一般沒個遮。個設計真差,雖然系公屋,沒10全10美,但好多地方都唔好。
仲有啊。我到依家都唔和廁所洗手盆個去水塞系點用架?

原帖由 fanniel 於 2008-7-26 09:53 發表
我好想大家估下誰是卓兄的老細,因為卓兄係議員助理,而我就估個議員係陳百里博士,大家點睇!?

我有派卡片,唔駛估架
歡迎大家聯絡我

電話:61633802
姓名:譚肇卓

wa,fanniel做乜post我咁多相出泥
之前參加左個專才計劃,希望可以裝備好自己,為大家服務

另外,我向坪石返工,好近彩盈
我係陳百里博士的助理
亦都係立法會議員陳鑑林的地區主任
只至我其他的野,歡迎問我,不過就唔好向依個topic講
因為離題了

原帖由 sdis2005 於 2008-7-26 12:44 發表
我都好希望有個街市啊!都唔知去邊買送,我想問附近有超市嗎,系淘大個邊嗎,咪要行好遠先返到屋企!
另外那行人天橋可隔段有冷氣嗎?真是好熱啊!又長又斜!保安也是很大問題!夜歸靜優優,點算啊!唔通要家人落樓仲要行咁遠去接你咩!沒可 ...

暫時最近嘅街市係牛頭角街市 彩盈坊會有個超市 希望將來彩盈邨會有個街市啦 ~
天橋改做密封有冷氣梗係個個街坊都想啦 而天橋中間有保安駐守會好好多 亞卓 有冇可能呢?
仲有 亞卓 可唔可以建議起條有蓋天橋連接盈富同盈康兩邊?
又仲有 亞卓 彩盈坊D商舖幾時進駐呢?
廁所洗手盆水龍頭後面有個掣可以控制個活塞
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。

原帖由 卓_彩盈 於 2008-7-26 15:00 發表

我有派卡片,唔駛估架
歡迎大家聯絡我

電話:61633802
姓名:譚肇卓

wa,fanniel做乜post我咁多相出泥
之前參加左個專才計劃,希望可以裝備好自己,為大家服務

另外,我向坪石返工,好近彩盈
我係陳百里博士的助理
...

Yeh~~~~~我估中左.....

幼稚园几时入伙
我想睇下幼稚园几时入伙?????
有收2---3岁小朋友????
谢谢!!!!!

原帖由 Z27 於 2008-7-19 23:15 發表

同感! 最好有個街市!

再再再有同感!  最好有個街市,方便到所有街坊

希望有2個超市;1564;

回覆 15# 的帖子
最近要有街市, 貫送方便.

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖