香港公營房屋討論區

請按以上圖片支持CYClub, 無言感激!
主頁 » 內政外務 » 辦事處 » 牛上居民必看
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...6...9
支持鍵盤翻頁

原帖由 VickYeung 於 8/6/2009 00:37 發表

應該同油麗唔同,你有咩好提議?

我唔知呀, 而家升級到7.0個模式又唔同, 睇你會點整
同埋呢你都會唔會都係牛上管理員, 有需要就可call你咁架
即係一壇兩管, 大致上會有咩係同一樣

分享 分享 讚好人數:0查看名單

原帖由 kw_sir 於 2009-6-8 00:43 發表
我唔知呀, 而家升級到7.0個模式又唔同, 睇你會點整
同埋呢你都會唔會都係牛上管理員, 有需要就可call你咁架
即係一壇兩管, 大致上會有咩係同一樣

當然用 7.0 啦 , 我初步構思用垂直排版 , 會員可以自己動手開分區 , 跟手做埋果個分區既管理員 , 總管可能由我暫代
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。

原帖由 VickYeung 於 8/6/2009 00:51 發表

當然用 7.0 啦 , 我初步構思用垂直排版 , 會員可以自己動手開分區 , 跟手做埋果個分區既管理員 , 總管可能由我暫代

哦~~都幾好, ok
咁會幾時動工
會員意見如何呀

原帖由 kw_sir 於 2009-6-8 00:59 發表
哦~~都幾好, ok
咁會幾時動工
會員意見如何呀

地都冇乜意見比我 ~

暫時叫做 " 牛上討論區 " , 好冇?

好快會動工 ~
點解你咁關心?

原帖由 VickYeung 於 8/6/2009 01:04 發表

你地都冇乜意見比我 ~

暫時叫做 " 牛上討論區 " , 好冇?

好快會動工 ~
點解你咁關心?   

咁奇怪無意見, 咁即係對你好有信心啦
點解叫牛上既, 唔係叫牛頭角討論區既, 正常係咁叫
快動工好呀, 就黎入伙
我無其他架wor, 只係大家交流下傾下咁咋, 無咩意思架

原帖由 kw_sir 於 2009-6-8 01:17 發表

咁奇怪無意見, 咁即係對你好有信心啦
點解叫牛上既, 唔係叫牛頭角討論區既, 正常係咁叫
快動工好呀, 就黎入伙
我無其他架wor, 只係大家交流下傾下咁咋, 無咩意思架...

如果叫牛頭角討論區 , 咁咪代表成個牛頭角區?

我意思係你好似仲緊張過牛下居民姐 ~

原帖由 VickYeung 於 8/6/2009 01:30 發表

如果叫牛頭角討論區 , 咁咪代表成個牛頭角區?

我意思係你好似仲緊張過牛下居民姐 ~

代表晒成個牛頭角唔好咩, 幾威呀..........
代表你有能力
我同wunbb係公屋大聯盟識到的, 我叫佢黎彩盈
大家又係同差不多no.派樓, 只不過分配屋, 唔到地點
大家都好想有一個地方, 可以討論下
不過都好奇怪, 點解無牛上d人問情況點既

原帖由 kw_sir 於 2009-6-8 01:47 發表

代表晒成個牛頭角唔好咩, 幾威呀..........
代表你有能力
我同wunbb係公屋大聯盟識到的, 我叫佢黎彩盈
大家又係同差不多no.派樓, 只不過分配屋, 唔到地點
大家都好想有一個地方, 可以討論下
不過都好奇怪, 點 ...

我唸...比較多出面申請入黎牛上既人先會多D鐘意上D FORUM 討論...
原本係牛下既人...會比較少...

原帖由 kiki630 於 8/6/2009 01:51 發表

我唸...比較多出面申請入黎牛上既人先會多D鐘意上D FORUM 討論...
原本係牛下既人...會比較少...

點解呢

UM...我自己覺得即..
牛下既人大多都係老人家OR新移民家庭...年青人少之有少...加上本身都已經住開公屋既牛下人,...對於再搬新屋,係會比起外間本身冇住開公屋而申請到入黎牛上既人咁興奮(尤其係出面挨貴租既人)
要知道...牛下人好多對於搬新屋都覺得係好重既擔子...本身牛下既租金只係幾百...
呢家新屋個度租金比起呢家升左成3至4倍....唔好講話有冇錢裝修,,,剩係日後愁租金都愁到爆啦...一般家庭認為鋪地磚呢D係好基本OR覺得係家居必需要素,,,但其實係牛下...係好多人都冇鋪到..就咁石屎地板就住入去...OR鋪膠[JACK}就算...就算去到新屋個邊...都會係好多家庭冇裝修乜濟就咁搬入去....
頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...6...9
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
擴展內容欄滑鼠輸入中文工具上傳圖片或文件的說明轉往完整模式
保安驗證:提交前必須於右側格子輸入73835

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖