香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區4人 » 無言的結局
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...6...9
支持鍵盤翻頁

so what? check his post first untill you challenge me!!
i just talking what kind of people ...
godknow 發表於 2014-03-23 13:29:57

當你等左七八年都未上到樓嘅時候,可能你俾佢嘅怨氣仲多,  不過,你係二人申請,係點都唔會感受得到尼種感覺的了
市4普G1198xxx, 07年5月藍卡, 11年擴4轉市4,14年4月 step1, 14年7月 step2,15年2月派秀茂坪滋擾單位(拒絕唔計一次),15年11月派小西灣邨。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

擴4人
2007年4月籃卡
2012.10.29派第一次荃灣象山邨等第二次
2013,1.23派第2次派了葵盛西邨.

當你等左七八年都未上到樓嘅時候,可能你俾佢嘅怨氣仲多,  不過,你係二人申請,係點都唔會感受得到...
tsl 發表於 2014-03-23 18:28:33

佢刪除晒簽名檔, 可能你唔知, 佢頭兩次派兇宅, 跟住二次正式都唔算差, 對上一次仲係就黎重建既華富邨, 只係佢唔想要舊樓先上唔到樓, 大家都知到4人以上單位少, 要等好耐, 真係需要間屋既人, 又點會好似佢咁? 要博就要承擔後果, 對佢黎講係豬骨, 對我地黎講係肥肉, 今次南山邨已經係非常正, 睇返#24, 我有解析過有幾正有幾方便, 佢只要係舊樓都話係骨架啦

呢個討論區好多市4以上申請人, 特快舊樓都要, 只係為求上樓! 呢個"張同志"我唔認為佢等住間屋黎住囉

回應#54如果你係4人家庭苦等8年政府有新樓又唔派、我想你也同我一樣憤怒、當初如果唔係聽房署誤到轉市區我參加特快應該早以上樓、四人家庭等了8年派和特快房屋一樣、同市2、市3對比一個天一個地、如果係你你點想?呢位港小姐如果你派40年舊樓你一定會好開心接受。

回應#54如果你係4人家庭苦等8年政府有新樓又唔派、我想你也同我一樣憤怒、當初如果唔係聽房署誤到轉市區我...
张飞 發表於 2014-03-24 01:14:43

老實講, 舊樓我要架, 我交緊6千幾蚊住緊2百幾呎, 40年舊樓有乜所謂~ 我租緊呢到都43年樓齡仲要6千幾添

第日儲到錢, 有能力咪利用綠表去買居屋囉, 舊樓租平, 配套又好~

做人知足, 就好易滿足~ 張同志, 我廿年前讀中學喺南山邨, 南山邨我太熟識喇, 而家係少左D商戶, 條邨老人化,
但環境係非常好, 無論你去邊一區返工/小朋友返學, 行5分鍾就地鐵站, 小巴巴士又多, 好多人恨都恨唔到喇, 舊樓就係骨? 骨頭中都會有少少肉食~

如果你想等新樓, 咪拒絕埋今次, 等多兩年博下次派新樓比你囉~ who Fxxking care !
分享 分享 讚好人數:2查看名單

希望大家早D派到屋包括我自己都係

回應、港女小姐、人都知是道理我懂、我最外面亦月月交貴租、但作為一個有小朋友個家庭我都希望能比一個好還景比佢、如果派新樓(4人現再派2房單位)但現再派比市4家庭舊樓都好細、你進入4人家庭欄看看最近派房啲市4家庭係唔係好開心、既然有几次機會有誰唔希望等派到最好、市3最近派几個都係新樓、市4派好細的舊樓、按你咁講我們要知足一定要滿意不能有怨氣。如果係2、3人家庭我一定等。

張兄:我支持你滿懷希望同期待想派到好的屋好正常。

4人隊係好慘

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...6...9
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖