香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 興趣坊 » 寵物 » 我的一對活寶貝-
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...6...8
支持鍵盤翻頁

經理.我唔知呢度出品牌名是否不行,如不行您看完請取消圖片吧
一) 有些貓貓不是每隻吐毛膏都吃的,我...
gloriawun33 發表於 2015-01-26 10:03:14 原文

唔該晒! 隻糧是否細粒的?我隻摺耳唔識食大粒既糧,貓草都唔食~
分享 分享 讚好人數:0查看名單

唔該晒! 隻糧是否細粒的?我隻摺耳唔識食大粒既糧,貓草都唔食~
MaggieWong 發表於 2015-01-26 10:07:17 原文

是細粒的.不過如果您轉糧,最好初期要新舊糧混.最初新糧少少,慢慢接受才加多些份量,直至佢地接受晒才成式全轉糧.
因為佢地個肚要慢慢適應的,以免腸胃出問題
擴2
G1288XXX   (22.10.2013 審查 .^^.)
05.11.2013 >STEP 2 ,  16.08.2016 >STEP 4
21.08.2016 派水泉澳

佢哋3隻臭豬好口刁,有少少嘢加落貓糧巳經唔食走開㗎喇,又唔鐘意比你強行餵食,所以我冇買哩啲嘢...
cattycheng 發表於 2015-01-22 01:29:45 原文

我老貓身體弱,食幾多都唔肥,而且身體大不如前.我上網查了很多資料.現在試食了這一隻幫忙牠吸收營養(綠色那鑵).我加入濕糧,或用開水加入牠都吃  (我的老貓經驗富豐.我都是加什麼藥或益生菌佢都發現的)

產品資料:

益 體 消 化 樂 : 每 天 進 食 益 體 消 化 樂 , 可 以 幫 助 分 解 食 物 ,幫 助 寵 物 吸 收 食 物 營 養 。 獸 醫 指 出 , 良 好 的 消 化 可 以 改 善 皮 毛 、對 抗 疾 病 、 增 加 活 力 以 及 維 持 適 當 的 體 重 。

寵 物 消 化 不 良 可 引 致 :

大 便 量 多
肚 脹 , 經 常 放 屁
食 糞 問 題
口 氣 問 題 嚴 重
食 量 大 但 體 重 不 足

資 深 獸 醫 May L. Brennan DVM , of Snelville, GA 在 她 的 著 作 " The Natural Dog : A Complete Guide for Caring Owners" 中 指 出 消 化 ? 對 寵 物 有 很 多 數 不 盡 的 益 處 , 建 議 寵 物 適 當 進 食 消 化 ? 。 寵 物 的 生 命 裡 , 消 化 ? 的 作 用 是 分 解 身 體 的 蛋 白 質 、碳 水 化 合 物 、脂 肪 , 但 身 體 製 造 消 化 ? 的 能 力 會 隨 年 齡 增 長 而 下 降 。 寵 物 也 會 因 著 遺 傳 基 因 不 同 而 缺 乏 酵 素 。
Dr. Goodpet 為 寵 物 提 供 了 兩 種 消 化 ? , 包 括 犬 隻 配 方 以 及 貓 隻 配 方 。 益 體 消 化 樂 為 粉 狀 , 可 以 放 在 平 日 的 飲 食 中 。 Dr. Goodpet 的 消 化 ? 產 品 由 天 然 植 物 元 素 提 煉 , 含 有 益 菌 Lactobacillus acidophillus , 當 中 的 活 性 成 份 天 然 有 效 。
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
擴2
G1288XXX   (22.10.2013 審查 .^^.)
05.11.2013 >STEP 2 ,  16.08.2016 >STEP 4
分享 分享 讚好人數:1查看名單

是細粒的.不過如果您轉糧,最好初期要新舊糧混.最初新糧少少,慢慢接受才加多些份量,直至佢地接受晒才成式全...
gloriawun33 發表於 2015-01-26 10:10:57 原文

謝謝你~

謝謝你~
MaggieWong 發表於 2015-01-26 10:24:56 原文

不用客氣.大家都是愛貓之人.多謝您給予分享產品資料.

我都是自己上網查了很多資料,自己試過先分享給您們的
擴2

多謝你,等我又試吓先!
擴3轉市3,G1291xxx,12/12/11藍咭,10/12/13審查。6月2日派第一次順安……拒絕!2018年1月8日轉S4,希望派到適合我哋嘅單位!1月10日收信派居泰樓……5月17日終於攞匙收樓  (^ω^)

回應 #56 cattycheng

不客氣啦,因不多寵物店有賣的.供應商是指定一些店才分銷的,您有興趣我可以告知那裡有得買 (因我都是上網到某寵物用品店訂的)
擴2

好呀!唔該pm我吖!
擴3轉市3,G1291xxx,12/12/11藍咭,10/12/13審查。6月2日派第一次順安……拒絕!2018年1月8日轉S4,希望派到適合我哋嘅單位!1月10日收信派居泰樓……5月17日終於攞匙收樓  (^ω^)

我得一隻寶具兔仔~ 佢遲D都同我一齊搬入黎喇..HAHHAA
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
建立帳戶後請按此重載本頁。
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應 #58 cattycheng

發了短訊啦..您如果加入水裡的話,我建議是用一個食盆分開放.
因為我是這樣的.加半匙加入開水混合(粉是不會溶,但水會變了奶白色),貓貓飲時自然都會飲了些營養水.
我的老貓好勁.,放多少少時間後,那些水又不飲了,我就再換一盆新的,咁佢又飲番
擴2

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...6...8
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖