香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 洪福邨 » 新公屋 - 元朗 洪福邨
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...666...2039
支持鍵盤翻頁

回應  littlecuite
搞錯 是s3 他是排新2的
初仔 發表於 2015-03-12 10:17:22 原文

恭喜你朋友,有屋派係開心事,希望啱佢心水!

分享 分享 讚好人數:2查看名單

請問今天轉s3新二;他的no是多少,本人都是新二,no.1266xxx
G1266xxx 新2
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #6650 wingpui214

第一個可能,房處推出大量舊樓,令佢果個數據已經接近佢之前所公佈嘅數據。咁就將新樓拖到15-16年度,令15-16年度壓力減少。為689嘅房屋政策護航。第二系區議員收錯風。第三呢批系祥龍圍之前拒絕果D單位

回應 #6654 23044

但區議員收錯風的機會應該較低,我覺得真係趕唔切交樓
等等等,有排等,幾時先上樓

回應 #6655 csscsh12

預派都唔關交樓事

回應 #6656 23044

預派左拖成半年交唔到樓又會俾人鬧卦 本帖最後由 csscsh12 於 2015-03-12 11:15:31 編輯
等等等,有排等,幾時先上樓

回應  littlecuite
    前輩,我個朋友今日都轉s2啊
初仔 發表於 2015-03-12 10:15:19 原文

可唔可以提供個號碼參考下
新2,G1267,2013年7月尾見完主任,一次都未派過
14-3-2105轉s3!
17-3-2015轉S4
19-3-2015 收到信派洪福!!!

又有人轉 ,其實開派機會又唔係無,
一下子甘多人轉配房!(我好少見,可能仲係新仔)
除非真係好似有...
wingpui214 發表於 2015-03-12 10:53:39 原文

都係好消息!但我就仲係s2

請問今天轉s3新二;他的no是多少,本人都是新二,no.1266xxx
Catmanman 發表於 2015-03-12 10:59:05 原文

等到你有好消息,我就有望了

回應 #6653 Catmanman

冇問呀,不過我10年6月申請的,他遲我幾個月申請的,應該9月-12月左右

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...666...2039
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖