香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 呢邊抽到居屋,想問問景泰苑一事
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...7...9
支持鍵盤翻頁

屯門友,恭喜你今次抽中﹗
ckh3111 發表於 2017-06-23 20:13:33 原文

想問下你地福地係米已經幫你鋪嘛?
期待彩興苑入伙
我愛彩興
分享 分享 讚好人數:0查看名單

masa312 發表於 2017-06-26 20:40:03 原文

景泰苑只鋪咗廚房地磚及廁所地磚,廳及房要自己鋪磚……
分享 分享 讚好人數:1查看名單

masa312 發表於 2017-06-26 20:40:03 原文

除咗我地多個鐵閘,你地多個煤氣熱水爐,其他標準一樣。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

唔知銀行昆佢水還是律師樓昆佢水……
成個農曆七月也不宜搬屋,夜晚也不宜搬屋
我秘撈...
melodychan2016 發表於 2017-06-26 17:08:57 原文

問下專家先。
有人講搬屋唔等於入伙。搬屋在農曆七月前完成便可。

回應 #56 ckh3111
我個心話,佢地連十萬現金都無,日後點供呀【quote】

咪係,佢95%全按揭,如果入息又唔多,供得很辛苦,被銀行勁食利息……

我同家長講起以上嗰叠,她都話係,當年青宏苑開售,100萬,5百幾呎兩個廁所,她無錢喺手邊,她唔敢亂買,如果買,首期也要借,所以都係無買……

其實樓價二百幾萬,係貴,真係俾梗啲樓價,餘數供款就差唔多……

問下專家先。
有人講搬屋唔等於入伙。搬屋在農曆七月前完成便可。
ckh3111 發表於 2017-06-26 21:51:10 原文

堅架,我家長又係咁講,秘撈同事又係咁講

8月22日前搬屋或9月20日後搬屋,就不怕

農曆七月搬屋及夜晚搬屋,搬埋嗰啲入屋……

回應 #64 ckh3111

揀下星期一可以收匙,一係快啲裝修,8月22日前搬離郊區……

今個星期五,係大事不宜,不宜收匙……本帖最後由 melodychan2016 於 2017-06-26 22:17:16 編輯

回應 #67 melodychan2016

星期三停電,冇得收樓,寄望星期四,唔知趕唔趕到

回應 #68 goodfriend

你會喺8月22日前入伙?

仲有,我荒島公屋同棟有個街坊,第日係你隔離嗰間兩房大單位……

回應 #69 melodychan2016

嘩,成層街坊 ,不過個度係我媽屋企,我唔係住個度,我媽想8月22日前搬過去

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...7...9
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖