香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 景泰苑廚廁牆薄兼中空 裝吊櫃困難業主憂心
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...7...9
支持鍵盤翻頁

有啲人鍾意袋錢落袋先。
ckh3111 發表於 2017-08-21 00:10:27 原文

嗰啲真係onxx……

賣咗層樓,可能都係賺200萬,出去租樓,未計人哋業主加租
當每月租$10000 x 12月 = 每年$120000 x 20 年 = $2400000 送咗俾人洗及幫人哋供樓,到時樓價更貴,餘數已再買唔到樓,繼續租到老,已洗晒,領綜援吧……

真係要有兩層樓,賣1層,才有錢賺……本帖最後由 melodychan2016 於 2017-08-21 10:23:05 編輯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

嗰啲真係onxx……
賣咗層樓,可能都係賺200萬,出去租樓,未計人哋業主加租
當每月租$10000 x 12月 = 每...
melodychan2016 發表於 2017-08-21 10:21:57 原文

有啲人鍾意租屋數銀屋嘛
分享 分享 讚好人數:1查看名單

有啲人鍾意租屋數銀屋嘛
ckh3111 發表於 2017-08-21 10:34:10 原文

我諗起,有個交市值租金鄰居,3個仔,很口響,扯山頂望落嚟咁多老襯,邊有咁易被房署查到有錢,無幾耐真係被房署查到有錢,咪早年送俾大仔二仔各一層樓,無幾耐咪賣晒樓租樓住,怕已洗晒,鄰居很無耐,我哋講呢啲很乖仔;另送一層青華苑俾細仔,細仔搵唔到錢,無賣;而家富戶政策,全屋夠60歲唔洗搬,我哋話益咗佢哋,佢呢啲真正富戶,應該迫遷,留返公屋俾人住……

我諗起,有個交市值租金鄰居,3個仔,很口響,扯山頂望落嚟咁多老襯,邊有咁易被房署查到有錢,無幾耐真...
melodychan2016 發表於 2017-08-21 10:47:56 原文

好多呢啲人,但又耐佢唔何。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

而家公屋居屋差唔多....靜系你有問題你就要檢討啦
Dann muss Ich halt haerter arbeiten.

好多呢啲人,但又耐佢唔何。
ckh3111 發表於 2017-08-21 11:11:43 原文

係,我荒島個親戚個鄰居,出面已買私樓住,霸住公屋多年,無返去住多年,房署也唔知,咁咪浪費,我親戚又無舉報佢

ai......

係,我荒島個親戚個鄰居,出面已買私樓住,霸住公屋多年,無返去住多年,房署也唔知,咁咪浪費,我親戚又...
melodychan2016 發表於 2017-08-21 12:23:47 原文

佢應該唔係自己個名持有物業,查唔到。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...7...9
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖