香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區3人 » 朋友G1291,第一次派慈正邨,要唔要?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...7...13
支持鍵盤翻頁

超唔方便的, 唯一好處只係空氣好, 如果仔女連你朋友所有生活軌跡都係港島區, 極度唔建議佢要, 因為過海巴只...
deadfatskin 發表於 2017-09-04 03:28:25 原文

有華富派,佢就會好開心。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

如果現住的環境唔急住搬,就等下一次吧
Hopeshuito 發表於 2017-09-04 08:56:02 原文

佢急呀!租私樓住,每月租唔少錢,有公屋住就梗係想快上樓,減輕負擔啦。。。華富舊樓平租仲好,慈正租貴d。

因為要駁車嘛。一駁車就好嘥時間。
ckh3111 發表於 2017-09-04 10:52:18 原文

時間係其次

你朋友咩號碼?
4人唔可以咁進取,如果返港島方便嘅可以考慮要,見市4好似派九龍的多 一係華富
MaggieWong 發表於 2017-09-04 11:27:08 原文

G12916xx,4人
分享 分享 讚好人數:1查看名單

慈正..我想要
sukm0011 發表於 2017-09-04 12:59:21 原文

命運安排 搬去慈正邨,冇親戚照顧小朋友,冇辦法

單睇慈正村, 應是報喜才對, 冇計!
howdy2017 發表於 2017-09-04 14:20:02 原文

單睇慈正邨係正,間隔好。可惜,對我朋友嚟講係悲

4人派34.x平方?
sallyjeffy 發表於 2017-09-04 15:36:49 原文

呢樣唔清楚。要問佢,信有冇寫?

G1305 擴4轉市4
S1:9月28日 (11月13日見主任)   S2:11月23日  S3:等待   S4:等待

乜都要方便……建議買私楼算了!
您旺旺 發表於 2017-09-04 09:56:07 原文

你講嘢乜都冇建設……建議你唔好出聲!

我祝你一家人,身體健康!配偶健全!一世順風順水!小朋友冇病痛!老人家靈活自如,唔洗坐輪椅!一世有工人洗!。。。買私樓?有錢就唔洗住公屋啦!。。。有錢就唔等派公屋,上年就綠表抽居屋啦!。。。講廢話! 本帖最後由 mimemike85 於 2017-09-04 16:58:06 編輯
分享 分享 讚好人數:1查看名單

有人派華富村,華厦
lau9218 發表於 2017-09-04 11:36:57 原文

華富、華廈,都好吖!

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...7...13
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖