香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 景泰個厠所好難搞
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...7...13
支持鍵盤翻頁

回應 #60 leo999

靠向沖涼位裝.... 應該未必得la... 真係唔得你係後面加塊板又好,雲石又好攞,應該無話唔得gei.... 有D師父就咁留條"la" 係到我就覺得唔好攞
分享 分享 讚好人數:1查看名單

[quote]係得咁多位可以避去邊?
九毫子 發表於 2017-09-04 23:45:56 [/
我星期四先送馬桶上去, 如果真係頂住...
leo999 發表於 2017-09-05 09:20:55 原文

可能會騎住企缸個壆位
分享 分享 讚好人數:0查看名單

等送咗貨再睇下個位, 裝唔到就叫裝修師傅搞搞佢, THANKS

有無人成功換左座廁而唔洗大搞

有無人成功換左座廁而唔洗大搞
university 發表於 2017-09-05 15:01:24 原文

我換左toto 945(好似係),自由咀,正常唔駛大搞。就咁換左...冇咩特別(不過我冇追post,唔知上面大家討論緊咩問題.....)

回應 #9 ic112

哈,我哋覺得坐廁ok,家長贊坐廁靚過公屋啲坐廁,所以無換坐廁,我見先鋪晒地後放坐廁上去,即係裝修師傅預咗第時如果坐廁爛咗,可以隨時換……

有師兄講,換坐廁很麻煩,我見我裝修師傅拆磚搬咗坐廁出廳既,諗住鋪廳磚先,他又裝返個坐廁用,整劑滲水,搞到他呢幾日鋪咗廚廁磚先,又再拆坐廁放喺廳,我呢幾日上去暫無廁所用,用樓下公廁

我換左toto 945(好似係),自由咀,正常唔駛大搞。就咁換左...冇咩特別(不過我冇追post,唔知上面大家討論...
samurai 發表於 2017-09-05 20:53:38 原文

裝完後背面貼牆?

裝完後背面貼牆?
university 發表於 2017-09-05 21:12:59 原文

係呀~~

應該唔係,我無轉la, 而家用toto 981, 好似toto 781 高少少,但係都係唔夠位裝,我買果間鋪無一個廁所啱裝...
cmkam 發表於 2017-09-04 17:35:24 原文
我個用了30年都無問題, 公屋.

有師兄話TOTO945可以, 咁就有一線生機喇, 我買既係TOTO940

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...7...13
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖