香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 新公屋單位大部份變綠置居 林太俾人鬧
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...7...13
支持鍵盤翻頁

回應  sunlion02
查下字典"不自量力, 咎由自取"。重点在此。李生眼中垃圾??住公屋78萬+排隊28萬通通都...
owen 發表於 2017-10-27 21:34:33 原文

唔知你領悟力低定無記性,叫你九萬幾次禍不及妻兒你係要拖其他人講。  我又陪你玩下你兩句成語。  不自量力我又想問下你個力點界??何謂量力???照咁講所有意外都係低死???  你果兩句套去個個意外度都抵死啦。   食煙低死啦不自量力,打唔抵癌細胞唔好食嗎。出街抵死啦明知隨時有意外擋唔到就唔好出街啦,咎由自取。
市四 1290...........
11月1號  s3 ........
11月1號  s4.........
11月6號吃興民超級骨,拒絕
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  andyhosk1961
父母在港與否不是重点,人人都會行照顧父母路架啦。非某人尊有。亦非特別令人加点同情...
owen 發表於 2017-10-27 21:39:40 原文

人人都會行照顧父母路架啦    ??      當明你打乜,人人點解?  全香港人??   百分百照顧父母???  點照顧???  俾錢? 陪伴佢?  同住?

直情抵打 ……  

回應  Yywong
是腰他心腰他肺,自己对號入座。咪特別應掍囉。講野黑簿與否,見人見志,不過,—向也是老粗...
owen 發表於 2017-10-27 21:48:05 原文

原來你係新移民,唔怪得睇唔明你寫乜啦  腰他心腰他肺,黑簿     應掍。   廣東話咁博大精深你都係唔識㗎啦。     乜   <<<<呢個字點讀啊博士

No.1338xxx - 2013年10月
2019年(回市區安樂窩)

回應  Yywong
是腰他心腰他肺,自己对號入座。咪特別應掍囉。講野黑簿與否,見人見志,不過,—向也是老粗...
owen 發表於 2017-10-27 21:48:05 原文

招惹唔到打手,招惹左道德粉出黎遮。 唔好x眼看人低,見人寫一個養六個就覺得人地兩公婆日攪夜攪生四個。你腦殘至此簡直思想低俗,文筆又差。爬文錯字百出詞不達意。廣東唔廣東,白話唔白話,口語唔口語,火星又唔火星。四不像

係都揀長沙灣東京街和重建緊既石硤尾啦
khs1101 發表於 2017-10-27 23:06:26 原文

如果碩門2 係綠置我相信都大把人爭住買
新2 G1304 12年5月 藍卡
S1 28/2/2017 S2 22/5
S3 4/10 S4 6/10
欣田邨 26/3/2018 收匙
特快: 2016(9xxx) 2017(47xx)

我覺得,生兩個小朋友,老婆就自然要湊細路返唔到工。四位老人家都可能有病痛未必適合湊細路。咁所以咪要...
SLLAM 發表於 2017-10-27 22:49:00 原文

其實壓力個個都有,現在點解咁多人唔生小朋友,也是因為明白要照顧一個小朋友並不容易,更何況兩個,所以選擇唔生,寧願養寵物!
你選擇生兩個, 冇人迫你 ,我覺得某程度自己都要負責任, 唔好要全世界就曬你, 只想政府諗你的需要,唔需要為其他人設想!
分享 分享 讚好人數:1查看名單

如果碩門2 係綠置我相信都大把人爭住買
Tsun426 發表於 2017-10-27 23:47:35 原文

未必,起馬住開港島和九龍市區靚位既居民未必會要.
正路冇理由住開筲箕灣果D和九龍樂富邨元州邨厘D會諗碩門,
所以長沙灣和石硤尾就中間位.

其實壓力個個都有,現在點解咁多人唔生小朋友,也是因為明白要照顧一個小朋友並不容易,更何況兩個,所以...
Yywong 發表於 2017-10-27 23:48:17 原文

Owen的打手 朋友,希望你明白,爬文,我無講過我怨政府唔幫我養小朋友,係怨政府搬龍門。你可以話我無能但總唔及高官低能。我地跟正排隊而家有人中場突然改玩法,全港排隊市民同將會排隊市民點計先。私樓首期動不動要百幾萬,供樓又要供幾代。對於呢d就唔係問題,我地插政府搬龍門就轉移視線寫到我抵死咁,你同奧暈究竟係地產商,炒家,定政府打手啊??   你講到咁唔需要公屋咁你兩位入呢個群有何居心啊??

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...7...13
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
十分抱歉!本帖子已被關閉。

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖