香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區4人 » 第二次親身拒絕,寫明第三次可以等,但一定要新樓
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...7...10
支持鍵盤翻頁

我真系冇膽博呀,祝你第三次有好野
Yanomi 發表於 2018-11-25 19:46:00 原文
師兄最後要秀茂坪?
市四 1290...........
11月1號  s3 ........
11月1號  s4.........
11月6號吃興民超級骨,拒絕
分享 分享 讚好人數:0查看名單

應該喺你運氣好, 拒絕安泰後, 海盈就開派, 畀位你上.
jy02421214 發表於 2018-11-25 23:27:17 原文
等如我地兩次骨但係夾石仔係中間一樣

等如我地兩次骨但係夾石仔係中間一樣
sunlion02 發表於 2018-11-26 00:30:29 原文
喺, 我哋永遠唔夠房署玩, 不過祝你下次派到心水樓.
祝大家早日安居樂業!有空可隨時瀏覽寒舍裝修圖!
http://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=247941

喺, 我哋永遠唔夠房署玩, 不過祝你下次派到心水樓.
jy02421214 發表於 2018-11-26 00:33:16 原文
骨中肉

....一定唔得

我第一次派彩雲二邨,拒絕原因寫太舊、交通唔方便,無寫想要新樓。第二次派柴灣興民邨又係太舊、交通又係唔方便,拒絕原因寫:我希望房署派新樓(石硤尾邨)其次想要油塘、藍田和觀塘。當時主任講,吾知房署受唔受,你都可以試下咁寫
新年快樂
分享 分享 讚好人數:2查看名單

我第一次派彩雲二邨,拒絕原因寫太舊、交通唔方便,無寫想要新樓。第二次派柴灣興民邨又係太舊、交通又係唔方便,拒絕原因寫:我希望房署派新樓(石硤尾邨)其次想要油塘、藍田和觀塘。當時主任講,吾知房署受唔受,你都可以試下咁寫落去我之前搵區議員幫手想攞返油塘方便照顧亞媽,區議員最後將我個案轉屆過去家庭服務中心社工跟進,社工都話好難派返油塘,機會微,現在超多人申請公屋,以前就得,現在無呢支歌仔唱。社工將我資料同訴求Email俾房署跟進,22號收到社工通知我,話房署已經配左房俾我23號收到信派安泰邨恒泰樓,雖然派1樓低層,我已經心滿意足、好開心,超感恩
新年快樂
分享 分享 讚好人數:3查看名單

回應 #60 jy02421214

比我前s3 嘅人有d安泰, 連翠和海盈一齊出。 我可能係最後一個s3 嘅海盈四人。BTW, 祝你有心水!

係你NO前姐,正常你8月中拒絕安泰,歸唔到隊,中唔到海盈
wilsonwong999 發表於 2018-11-25 17:46:59 原文
你今日簽約?

冇咩用、除非你有特別需要、祝你好運
葵青區

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...7...10
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖