香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 油麗邨 » [恐怖] 康麗樓超過4戶爆廁所咸水管 !
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

原帖由 Cancan 於 2010-6-21 22:28 發表

沒啊,以後自己小心D啦,
有人當日來影過相,之後我沒收到任何答覆.

自己買家居保險.

有冇問過黎議員依家個調查進度係點牙?
知識服務群眾   熱誠灌溉社區
http://hk.myblog.yahoo.com/jack1437009/
分享 分享 讚好人數:0查看名單

大件事

omygod真可怜:0(

好大鑊

原帖由 pii96321 於 2010-8-29 20:44 發表
好大鑊

如果屋企無人,就真係好大鑊,上星期就輪到我屋企爆水箱,好彩屋企有人,否則不堪設想;經了解其實就係個水箱裏面有個配件有問題,照我推測應該每戶都難逃這劫,只是先後發生既問題,房署唔應該等到住戶爆咗先至做野,知道有問題就要認,全面更換。你換一個配件 ,人家就可能要全屋重新裝修,條數點計!

原帖由 ternganter 於 2010-8-30 20:59 發表

如果屋企無人,就真係好大鑊,上星期就輪到我屋企爆水箱,好彩屋企有人,否則不堪設想;經了解其實就係個水箱裏面有個配件有問題,照我推測應該每戶都難逃這劫,只是先後發生既問題,房署唔應該等到住戶爆咗先至做野,知道有問題就要...

下.....你又爆呀咸水定食水呀?損失大唔大呀?你有冇搵阿黎議員跟進

仁麗安的都唔知乜野垃圾水箱.還說是什麼環保慳水.如廁後如果是大,就要沖二三次水先干淨.何來環保?只有不便水就慳唔到.還有有個設計根本就是錯誤,傳統的水箱無論什麼原因導致水箱滿水只會流入座廁內.但這種環保水箱就由水箱底右邊的小孔流出外.這偉大的發明當有意外發生時豈不水淹屋呢.強烈要求換水箱.

原帖由 MaggieWong 於 2010-8-31 15:40 發表

下.....你又爆呀咸水定食水呀?損失大唔大呀?你有冇搵阿黎議員跟進

是咸水,好彩屋企有人,一爆即時關大制,冇任何損失,不幸中的大幸,不過短短幾秒已 浸滿整個厠所了,啲咸水湧出來的速度真厲害。

原帖由 pii96321 於 2010-8-31 21:02 發表
- - -傳統的水箱無論什麼原因導致水箱滿水只會流入座廁內 - - -

正確!

如果有全民簽名運動,要求更換水箱,記得通知我去。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖