香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 新界3人 » 二派友愛, 心都寒埋
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 #60 naominaomi

我係揀特快拎屋,未去揀嗰時有上去望吓個單位已經係鋁窗
有次我老公同個保安講個鋁窗閂唔埋,個保安話我哋個單位鋁窗嗰時係佢負責收貨,
所以我哋先知原來係新裝O既~
3/2013 新3 (G1324XXX-1326XXX)
2019/P13XX 2018/P33XX 2017/P103XX
2019~ 特快揀咗友愛邨
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  naominaomi

我係揀特快拎屋,未去揀嗰時有上去望吓個單位已經係鋁窗
有次我老公同個保安講個鋁窗閂...
sws111 發表於 2020-03-11 14:56:36 原文
友愛邨裝修成點??
2020年11月12日簽名入伙。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #62 wing0

新年前已經裝修好,住咗差唔多半年喇~
2019/P13XX 2018/P33XX 2017/P103XX

回應  wing0

新年前已經裝修好,住咗差唔多半年喇~
sws111 發表於 2020-06-19 11:15:27 原文
有冇拆奇樓呀~

回應 #64 wing0

淨係換咗廁所門咋,乜都無拆過~

回應  wing0

淨係換咗廁所門咋,乜都無拆過~
sws111 發表於 2020-06-19 16:34:38 原文
上網,我8掛到人地拆左,好似方便d  ,其實唔可以拆,仲要比還原費,不過友愛ok既,近市中心周圍行。?

回應 #66 wing0

裝修師傅都叫我拆呀,佢話拆咗好用好多
仲叫我整假天花,依樣真係後悔無聽佢講
廁所唔通風,最入嗰度天花板好濕咁
不過我真係驚比房署發現呀~HAHA
去市中心真係好方便,穿過屯門公園就到喇
輕鐵都唔洗搭呀

回應  wing0

裝修師傅都叫我拆呀,佢話拆咗好用好多
仲叫我整假天花,依樣真係後悔無聽佢講
廁所唔通風,...
sws111 發表於 2020-06-19 17:17:40 原文
係呀靜雞雞拆囉…發現左你問題,佢會叫你,還原,

好多人話新dd咁,安定同友愛,佢每年都有,仲有個山景同三聖,都是老d,今年我都想再申請多一次特快,希望7月會有信申請啦~你有肯接受友愛唔要新樓既?

輕鐵都唔洗,當行多d路咁。

舊單位我呢幾日都重睇幾次,係大dd,初初我留意中轉屋,但見到佢廚房厠所,一住十年要迫住,重建佢地又未重資格,所以我仲考慮中,睇返今年單位同號數幾多先再打算。

回應 #68 wing0

我未結婚前係住開屯門,所以我接受到呀
揀特快之前上過大興同友愛,大興我自己有啲啲驚,走廊比較暗
上到友愛可能有對比啦,覺得光啲,雖然上網Check以前都幾多嗰啲事
最令我下定決心係同一款單位鄰居婆婆肯比我入單位望望
個單位間格我幾鍾意呀,又多窗,婆婆仲話我揀嗰邊好通風~
同埋我自己覺得舊屋邨配套好啲,最好樓下有街市

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖