香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 麗翠苑(綠置居) » 如果可以重新選擇
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...7...9
支持鍵盤翻頁

你就好啦, 排咁前買到大單位
窮LL 發表於 2020-04-29 15:38:02 原文
我都好想好想揀到400幾呎的單位呀!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

疫情,搵錢的確辛苦左。供樓壓力雖然係大左。但仍是覺得值得。
因為壓力去到已成習慣,自然就會減少。而且以呢個價錢買到市區新樓,一定冇得輸。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

唔後悔,不過真係同鄰居完全唔認識...
多數都係講早晨之後冇野講
有些掛念公屋果時鄰居.

有些掛念公屋果時鄰居.
molly520 發表於 2020-04-30 00:39:42 原文
很有同感?

有些掛念公屋果時鄰居.
molly520 發表於 2020-04-30 00:39:42 原文
我直情未見過隔離屋既人,連講早晨既機會都冇?

有些掛念公屋果時鄰居.
現社會環境不同以前了,人人忙於揾食,已沒有了那份和睦相處的感覺

現社會環境不同以前了,人人忙於揾食,已沒有了那份和睦相處的感覺
ltc2019 發表於 2020-05-01 06:36:03 原文
個人認為跟揾食無關,反而是心態及環境迼成。上一代人也是忙於揾食,但鄰里關係卻十分好。現今大家講求私隱,自我保護意識加強,因此也不大願意跟剛相識的鄰里太過熟。人人如是的話,鄰里關係自然會冷漠。
分享 分享 讚好人數:3查看名單

回應  多爾袞

我同你相反,當時一座好搶手,我都好喜歡向球場方向,一房單位好似只剩大約3/4/5樓,家人話...
fionwong2707 發表於 2020-04-28 20:27:50 原文
太低可能多啲問題,如一二樓,但係如果有老人家,可能低好多高,例如六樓以下,真係冇起?上嚟,都叫行倒。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...7...9
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖