香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 特快計劃 » 睇返上年時間, 估號碼~
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...7...17
支持鍵盤翻頁

心急知號碼先~~
今年應該同上年遲左少少掛,再留意啦~~
預產期有機會過期居X~
耐心...
wing0 發表於 2020-09-03 14:26:52 原文
15/9 咁樂觀
我一直都係同自己講月尾,免得希望愈大失望愈大
如果15/9 左右有號碼,希望特快list 都快d 出啦 流哂口水 (發緊夢)
1343,市4
14年1月藍卡2人。16年3人。19年4人。21年2月畢業~
分享 分享 讚好人數:1查看名單

15/9 咁樂觀
我一直都係同自己講月尾,免得希望愈大失望愈大
如果15/9 左右有號碼,希望特快l...
waitforit 發表於 2020-09-04 00:39:42 原文
唔覺唔覺又最後星期五了,應該10日後有新聞睇下有幾多人申請先,其他再等5日至10日消息。

我地等下先。只好。
2020年11月12日簽名入伙。

分享 分享 讚好人數:0查看名單

唔覺唔覺又最後星期五了,應該10日後有新聞睇下有幾多人申請先,其他再等5日至10日消息。
我...
wing0 發表於 2020-09-04 08:56:49 原文
係喎,你唔講都唔記得會出新聞,咁期待出新聞先,之後期待號碼,最後期待出list
分開一樣樣咁樣期待好似快過d 咁
係呢,你有咩心水地區呀
1343,市4
14年1月藍卡2人。16年3人。19年4人。21年2月畢業~

G1316 擴4
一派 滿東 超高層
二派 長青 高層
三派 駿洋 超高層~
感恩

係喎,你唔講都唔記得會出新聞,咁期待出新聞先,之後期待號碼,最後期待出list
分開一樣樣咁樣期待...
waitforit 發表於 2020-09-04 14:24:03 原文
你市4,我新2
每年情況等到信之後先新聞再號碼再名單,再出信約去樂富揀樓,一個星期有三日可能揀樓或兩日,總之越前越有機,
好期待~
我等新界呀~
但我都全部加剔號,除左離島冇剔。
你都係揀咩好~上年有揀嗎?

分開一樣樣咁樣期待...
waitforit 發表於 2020-09-04 14:24:03 原文
上年有心水樓揀嗎? 呢句先啱~

你市4,我新2,
每年情況等到信之後先新聞再號碼再名單,再出信約去樂富揀樓,一個星期有三日可能...
wing0 發表於 2020-09-04 14:40:10 原文
講起好似都未收到房署封確認信,淨係睇到佢網上面出左2020
你2人好大機會,唔洗擔心!除非你要揀2-4人大單位,如果一般1-2、2-3,記得之前幾年都去到好後號碼,不過係咪你心水區域就難講
上年有心水都無用,都無我份揀 每年都揀哂然後下年又會見到佢地出現
1343,市4

講起好似都未收到房署封確認信,淨係睇到佢網上面出左2020
你2人好大機會,唔洗擔心!除非你要揀2-4...
waitforit 發表於 2020-09-04 23:25:44 原文
講起好似都未收到房署封確認信,淨係睇到佢網上面出左2020 X2我都未收到等多幾日,睇郵差叔叔寄,
你2人好大機會,唔洗擔心!除非你要揀2-4人大單位---->都冇我機會。夠前先有份。,如果一般1-2、2-3,記得之前幾年都去到好後號碼--->去到4千中家庭揀哂啦岩岩好11月中到尾,我覺得你年尾可能有機會比你,你審查左未呢,幾個月,我等左好耐,我預佢10月審查,停左兩次工,真係慢慢長等,希望唔好咁快停第3次,唔係今年又遲,比心機等~

回應  Kikihoilam

你1343 俾多個號碼黎參考下
waitforit 發表於 2020-09-02 11:07:23 原文
我地下次開定特快4人或二人揮手區 本留言最後由 wing0 於 2020-09-05 00:02:00 編輯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...7...17
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖