香港公營房屋討論區
主頁 » 地區人士或組織 » 譚肇卓區議員 » 樓上日耷夜耷鑽牆半年都未停過...........!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

原帖由 灣仔小子 於 2009-3-13 01:14 發表
玩野咩!

我講真架!

駛唔駛幫你?出聲得啦!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

原帖由 亞力山大帝 於 2009-3-13 01:17 發表

我講真架!

駛唔駛幫你?出聲得啦!

大帝呀大帝, 唔知你有無發覺由頭到尾大家俾左咁多意見同分析都係想幫佢, 佢好似睇唔到咩野都無做過, 問佢想點又答唔出wo.

我知大帝你心地好好架, 其實你唔使問佢要唔要幫架. 不如直接了當幫佢報警啦!!

其實照睇佢都可能係因為樓上既嘈音而精神困擾, 所以都係想上黎呻一下而唔係尋求解決辦法.  如果係咁, 呢個post係咪應該搬去  "情感區"  比較合適d呢

原帖由 賈定珍 於 2009-3-13 10:36 發表

大帝呀大帝, 唔知你有無發覺由頭到尾大家俾左咁多意見同分析都係想幫佢, 佢好似睇唔到咩野都無做過, 問佢想點又答唔出wo.

我知大帝你心地好好架, 其實你唔使問佢要唔要幫架. 不如直接了當幫佢報警啦!!

其實 ...

同意

原帖由 灣仔小子 於 2009-3-12 23:34 發表
瑪姬,如果你只用「樓上有嘈音」黎投訴,控制室D人最多上去巡一巡,聽一聽(我都試過上去樓上3406室門外偷聽,但係走廊外有非常大既嘈音,淹沒晒3406裡面既聲,所以D實Q上去都會話聽唔到架!)。之後就當無回事架啦。

半年啦,日 ...

咁你應該call佢地去你果度聽吓,等佢地研究吓究竟d嘈音係邊度發出既,past左個波俾佢地查嘛,咁嘛唔洗自己亂差測lo

其實有無確實樓層,如核實到邊一層及那個單位可以填一張罪案郵柬,內容可以提及上址單位經常於晚上時間發出極大嘈音,你要加多兩錢肉緊,講述呢D聲音係甚麼聲音!! 思疑上址為一處非法?工場,目前你必定要確實地址先,你Check 咗後再Post上嚟話比我知,呢D係甚麼聲音,到時等我唸下對策OK!!
快樂便是福!

原帖由 romantic 於 2009-3-13 21:36 發表
其實有無確實樓層,如核實到邊一層及那個單位可以填一張罪案郵柬,內容可以提及上址單位經常於晚上時間發出極大嘈音,你要加多兩錢肉緊,講述呢D聲音係甚麼聲音!! 思疑上址為一處非法?工場,目前你必定要確實地址先,你Check 咗 ...

特警好野
小子加油

多謝Romantic提供保貴意見!
我既困擾係我樓上(非常確定)每日早上九點左右開始耷野又用電鑽鑽地,聲音非常吵鬧,最高峰時同一時間會有幾個人係度耷野同鑽野,到下午七八點才收工,但之後一直到深夜亦不時會傳出拖拉重物聲音,真係好煩人。

我上個月試過上樓上敲門想同佢地理論,點知拍極門都唔采我,照鑽地耷地如儀,我只好返落去想法子。

我前幾日打電話落去辦事處控制室搵余主任,想佢幫手,但到現今都無回覆過我最新進展,我嘀咕著.......考慮過Ling ha街坊既同自己既經驗,覺得報警好似無補於事,我都唔知點好。
在那遙遠的雲南石林曾遇上我的阿詩瑪!my blog:http://hk.myblog.yahoo.com/wtyu21

如可以的話到時我同你一齊去了解,等我聽下係甚麼聲音先!!
快樂便是福!

好呀!多謝你咁熱心助人啊!
在那遙遠的雲南石林曾遇上我的阿詩瑪!my blog:http://hk.myblog.yahoo.com/wtyu21

無問題!!
快樂便是福!

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖