香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 圖片閣 » 生活點滴 » 牛下生活點滴 -- 第一份晚餐 (中餐)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 60# MaggieWong

墨機皇

我現在用很輕挑的態度同你講

我冇嬲,我都希望亞夢遊知道我地係說笑,
     我都話開開心心吹吓水,都唔會生cancer,
    笑多D麻!

你,我就唔担心,你玩得,兼且是有智慧的人,
     你不必向我道歉,亦不用負責任,你估男人咩?
     知道冇,衰貓,都話我最喜歡跟有智慧和有生活品味
     的人吹水,啊夢夢不要嬲我們,快D煮兩味跟我們分享!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 57# lomeion

話你知, 我一睇到你以下回應即時係好嬲, 跟住再仔細看一番先明白你講乜 ( 但係其他人唔識韓文真係會發火 )

"極可能係早餐,佢識操純屬寒葛語,
   個D蕉先人好鍾意吃早飯,唔係點柯篤茄,
    晒冷Hey "

( 每句是可以看成這樣.... )
操純屬寒葛語 = 好識操控出帖主提
個D蕉先人好鍾意吃早飯 = 死人 (先人) 一早食飯
唔係點柯篤茄 = 係人都會諗嗰啲  
晒冷Hey = 即係我哂我啲作品比人睇 (好叻咩)

我回你帖祇跟你這樣說... "咁樣回帖無人會明, 是否會另其他人看了會作 "

那愛意 悠然而至 永記那次與你偶遇時
碰見妳完全是天意......

情深不必一世相聚 愉快色彩不想刻意地儲起
你會再愛我一次 在美夢之中,
再相聚一次 ......

回應 53# lomeion

開玩笑係可以, 但以下說笑放在食物上, 有點沾污了我的食物. 何解妳需要咁樣嚟回呢個帖呢 ?  
"重點是食完飯,真係需要柯篤茄呀 "

回應  VickYeung
Dear Mr Yeung
I'm absolutely agree your point of view, As you know,
...
lomeion 發表於 2013-6-8 03:06:13

楊經理都係希望會員們大家和平相處, 提你開玩笑時都要留意自己說話是否恰當, 別無其他 !  

回應  MaggieWong
墨機皇
我現在用很輕挑的態度同你講
我冇嬲,我都希望亞夢遊知道我地係...
lomeion 發表於 2013-6-8 08:35:00

你的開玩笑又再來, 唔係人人都會接受 !

沒有智慧, 我係唔會嬲, 但比著其他人係會點呢 !

希望唔好繼續再討論呢件事了 !

再重申...我任何人都沒有嬲過.

下,,你嬲咩呀?你明佢講咩呀?我只係明果句可能係早飯咋喎, 如果你覺得佢冒犯你,(我覺得佢係開...
MaggieWong 發表於 2013-6-8 07:02:20

我都沒有嬲任何人. 真的啊 !

回應 62# dreaming

冇事就好,
    寒葛語=韓国語
    蕉先人=朝鮮人
    柯篤茄=解作點算好
    晒冷Hey=我愛你
    其實朝鮮人是很喜歡在早上吃飯,他們認為可以
    充滿體力,我經常攞外語跟朋友說笑,這幾句外
    語真係好趣,同你整D春卷有得揮。
    諗嘢不要向負面諗,向着D過瘾嘢去諗,咁就有趣,
    人真是需要一點幽默,要自己感受,沒有人可以給你!
   喂,今晚食咩餸呀?..............米妮
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  dreaming

冇事就好,
    寒葛語=韓国語
    蕉先人=朝鮮人
    柯篤茄=解作點算好
   ...
lomeion 發表於 2013-6-8 13:21:26
\所有句子我當然明喇, 如果唔明第一時間就 ...仲咁慢慢同你講呀

今晚無飯開

回應 65# dreaming

我現在是很正經的態度跟你講

從你兩位的字語行間,給我的感覺,兩位是有智慧和有
生活品味,從你的食物上的擺設,都流露出來。

我不理人家會否接受,我行我素是我性格,你兩位妹妹是
我欣賞,完全不像一般屋村的村姑。

我有資格話你兩個,因為我還未成為屋村的一份子。

回應  dreaming

我現在是很正經的態度跟你講

從你兩位的字語行間,給我的感覺,兩位是有智慧和有
生活品...
lomeion 發表於 2013-6-8 13:44:46

村姑

入得 CYC 個個都有智慧同品味, 祇係唔表露出來唶

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖