香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區3人 » 覺得人生好絕望等咗7年半都╮(╯_╰)╭上樓
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

唉 。。我就看5到有幾好!好多人連安居樂業都做5到,我地買樓沒錢,我葛個案等公屋上樓又無期等!租...
rita1314 發表於 2014-01-08 13:15:22

我都捱緊,我只求上樓,雖然人地話住公屋唔好,
D人複雜,但住私樓都唔係想像咁好,你家人数多,
係耐D,希望你同我,盡快脫苦海la!
大家都係熱 鍋上的螞蟻!本帖最後由 lomeion 於 2014-01-08 14:10:47 編輯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

咪話減租啦,他加少D已經好欣慰勒!
rita1314 發表於 2014-01-08 12:10:05

放寬租務管制對租客不利,
無論市旺,市低,業主都係加.....加.....加!
徐非香港大裁員,先至會減租,但到時基層更加慘,
唔會死到 D有錢人Ga!

比 d 耐性啦!就在眼前
gagamama 發表於 2014-01-06 13:12:27

lomeion 發表於 2014-01-08 14:49:32

居無定所唯有死撐啦!今年如果再加租 真葛要穩地方搬咯~~
等左9年啦,終於上樓

居無定所唯有死撐啦!今年如果再加租 真葛要穩地方搬咯~~
rita1314 發表於 2014-01-08 23:12:23

講真香港沒有平租地方,租值一級級掛鈞,
套房有套房價,小型單位比套房貴些小,
就算你搬,又要俾使費,搬得遠車費又係貴,
我都係俾業主劏,剛剛加咗租,每日請業主食飯,
我都想快D上樓,睇情形香港玩完,根本市民人工追唔上物價,
D人死頂,就算有工返,价糧八成都奉獻比班 吸血鬼!
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應 #50 Sammi520

又要等過完年先有得派

回應  Sammi520
又要等過完年先有得派
Takming930 發表於 2014-01-09 09:33:03

唉~~無耐也本帖最後由 Sammi520 於 2014-01-09 10:16:53 編輯
美德是我家.
願事事順利!!!

回應 #59 lomeion

不是啦, 我是說香港唔好就唔會咁多果d人湧落黎,做丐e啦, 我地香港人都係搶住做丐e好了.
最愛啟晴家

回應  lomeion
    不是啦, 我是說香港唔好就唔會咁多果d人湧落黎,做丐e啦, 我地香港人都係搶住做丐e好...
EVACHAN1970 發表於 2014-01-09 13:00:11

我呢個土生香港人,只想向這片地方,乞個有瓦遮頭地方,
好好生活,都這麽難!好心呀.......好心呀!
可憐吓呢個香港人呀!

回應 #69 lomeion

希望你2014年上樓
最愛啟晴家

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖