香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 葵聯邨二期 » 派左頂層,要吾要好?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...7...10
支持鍵盤翻頁

樓主都失埋踪,但大家都仲回得好熱烈。
其實到底係好定唔好,真係好睇自己意願,不過大家都討論得咁熱烈,相信係同佢派到頂層近太陽,哂得滯!
分享 分享 讚好人數:1查看名單

其實你覺得好煩惱咪唔好要,仲咩要攪到自己咁煩呢??但如果響私樓的話...越高就越貴...所以公屋嚟講派到最高已經算係好好喇!!!如果比我一定要..

頂樓唔好要呀, 樓上好嘈架
渡海 發表於 2014-03-07 03:24:56

笑死我
擴3 - G1235xxx ,
9/2012 審查, 27/4 收信派將軍澳翠林邨 3/5轉拒絕字
3/6 Step2, 27/11 Step4, 30/11收信派將軍澳怡明邨 6/12轉拒絕字.26/2 Step4,27/2收信派葵聯邨.
分享 分享 讚好人數:0查看名單

唉, 我派左最低果層
PansyIp 發表於 2014-03-07 05:41:14

我想問最低即幾樓?你要嗎?
擴3 - G1235xxx ,
9/2012 審查, 27/4 收信派將軍澳翠林邨 3/5轉拒絕字
3/6 Step2, 27/11 Step4, 30/11收信派將軍澳怡明邨 6/12轉拒絕字.26/2 Step4,27/2收信派葵聯邨.

睇嚟大家都好清楚頂樓嘅缺點~又曬又漏水又凍又嘈又有鬼又會有波子聲~真係好多缺點喎
擴2,G12668XX,
11/12/2010藍卡,
29/01/2013審查,
27/02/2014第1次收信預派葵聯二期
08/07/2014正式簽約收樓
終於有自己嘅安樂窩 ( ^ _____ ^ )

睇嚟大家都好清楚頂樓嘅缺點~又曬又漏水又凍又嘈又有鬼又會有波子聲~真係好多缺點喎
BBwing 發表於 2014-03-07 16:56:52

仲有,冷氣機滴水,衫滴水,高空擲物,都無得話係樓上所為。
G12885XXX 擴2
2011/11 藍卡
2013/11 step 2

BBwing 發表於 2014-03-07 16:56:52

我喜歡呢 d 缺點頂樓,一個嚇c 人嘅無敵景本帖最後由 gagamama 於 2014-03-07 19:19:50 編輯
分享 分享 讚好人數:2查看名單

唔好要,留俾下一位有需要既人!!

下,好多朋友知道後話頂樓,熱又熱死,凍又凍死,曰後又怕漏水lor
Ivylalulu 發表於 2014-03-07 01:27:15

唔好要喇, 頂樓風水唔好, 夏天熱又熱死, 冬天凍又凍死, 下次派間中層向南舊樓就very good喇~

好多人恨都恨唔到,
yoyohui 發表於 2014-03-07 01:41:13

讚成
g1213XXX 擴4
5/2013 審查
6/2013 STEP 2
18/9/2013揀左特快.

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...7...10
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖