香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 怡明邨 » 千萬不要拆灶台
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

無錯,拆左都唔見得好好使
午夜貓靈 發表於 2014-05-07 13:53:25 原文

其實應該話將啲位調換下
因為煮食爐係角位真係嘥氣
其設計超失敗
分享 分享 讚好人數:0查看名單

點算,裝返原先嗰個.....
Sumsum0304 發表於 2014-05-07 16:14:35 原文

你dele左張相就岩啦,唔好比機會人地鬧你,房署個邊真係殺到埋黎再算啦,你有冇拆門呀
鬼鼠Day醒醒你
保守你的屋勝過保守一切,因為一人獨享一房單位,是靠晚晚玩到天光既長者所得

其實應該話將啲位調換下
因為煮食爐係角位真係嘥氣
其設計超失敗
laiwaiwa 發表於 2014-05-07 16:17:47 原文

如果係細人單位,調左位都冇用,因為煤氣爐阻住抽油煙機,跟手煤氣錶又阻住廚櫃擺野,呢種設計簡直一絕
鬼鼠Day醒醒你
保守你的屋勝過保守一切,因為一人獨享一房單位,是靠晚晚玩到天光既長者所得

回應 #62 午夜貓靈

全屋淨係換咗厠所個洗手盆
心若向陽,何懼悲傷

回應  午夜貓靈
   全屋淨係換咗厠所個洗手盆
Sumsum0304 發表於 2014-05-07 17:52:09 原文

咁唔使咁擔心啦,拆門拆灶頭個啲驚過你多多聲,不過記住唔好再係呢度透露自己違規既事,如果唔係房署未捉你,都比人剷到上天
鬼鼠Day醒醒你

回應 #65 午夜貓靈

5敢了
心若向陽,何懼悲傷
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  午夜貓靈
5敢了
Sumsum0304 發表於 2014-05-07 18:33:51 原文

派左新樓,開開心心,無謂野唔好諗佢,可能房署查唔中你呢
鬼鼠Day醒醒你

回應 #67 午夜貓靈

我對面嗰家拆咗厨房星盆同爐頭,前幾日中午管理处去拍門冇人,然後夜晚八點再嚟,入屋話睇下爆鹹水管有冇影響住戶,跟住就四圍影相
心若向陽,何懼悲傷

回應  午夜貓靈
   我對面嗰家拆咗厨房星盆同爐頭,前幾日中午管理处去拍門冇人,然後夜晚八點再嚟,入...
Sumsum0304 發表於 2014-05-07 19:26:53 原文

係呀,扮整野入黎,好攪野架,點解唔查埋你既?
鬼鼠Day醒醒你

回應 #69 午夜貓靈

我仲裝修緊.....
心若向陽,何懼悲傷

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖