香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 擴市2人 » 報喜……G1290xxx S3
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...8...11
支持鍵盤翻頁

你都轉左?
我同tina都未轉喎…
koyi_y2 發表於 2016-12-16 15:11:07 原文

係ar~佢轉左~
我地3個唔係一齊轉,咁睇黎今次就未必係U字頭行先啦~
擴2 g1292-95(12年1月登記)
16年12月 第一次派水泉澳山泉樓
17年3月 簽約,自此以後淡出Cyclub
詳盡輪候歷程請參閱「自我介紹」
由於本論壇不支持google form, 山泉CY會員佔領計劃&四期預派報喜表就此完結, 不便之處, 敬請原諒
分享 分享 讚好人數:1查看名單

恭喜
擴1>擴2

.
擴3 G1287
18-10-16 s3
19-10-16 s4
22-10-16 (收信派水泉澳修泉)
26-10-16 (簽意向書)

係ar~佢轉左~
我地3個唔係一齊轉,咁睇黎今次就未必係U字頭行先啦~
LittleTina 發表於 2016-12-16 15:26:14 原文

我上次s2都同佢差2-3日…今次可能都係…我地呢兩晚再留意留意!
加油

我上次s2都同佢差2-3日…今次可能都係…我地呢兩晚再留意留意!
koyi_y2 發表於 2016-12-16 16:15:37 原文

好奇一問,咁佢14號審查,你係幾多號審查的?

唉~我都唔知我想唔想呢兩晚自己有份轉啦 驚無水仔…
由於本論壇不支持google form, 山泉CY會員佔領計劃&四期預派報喜表就此完結, 不便之處, 敬請原諒

G13230XX-2 2013年1月申請,苦等7年11個月,特快揀樓葵涌邨,11月16日正式收鎖匙,畢業了!
擴3+2(ADHA) - 2019年11接受申請指定地區
2019年8月首派葵涌邨夏葵樓1樓
2020年10月特快揀到葵涌邨中層單位

回應 #75 LittleTina

照目前走勢看,15/12開始有擴2、擴3丶擴4轉字,咁當由S3到S4要一個星期,再由S4到收信,前前後後都應該要10日,咁咪符合妳收的風,要28/12之後先預派同簽署囉!
希望我分析得無錯
G12940   擴3
11/2011 藍卡,11/2013 見主任合格 2014年S2。21/12/2016 S3。23/12/2016 S4
30/12/16 收信派水泉澳四期中層
5/1/17 簽意向書 17/3/17 收鎖鑰結束慢長的等待
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應 #77 Joegorgor

擴2 係由12 號開始轉s3
g1291

市2     G1361XXX
2014年9月:申請 / 14年11月:藍卡 → 2021年7月中:擴2→市2
2021年7月尾:收審查信 / 8月9日:見主任→8月13日合格
2021年9月6日:首派油麗邨,卓麗樓(凶宅,唔計1次)→9月8日電話❌拒绝❌
2021年9月16日:S2 → 2021年12月29日:S4
2021年12月30日:海達邨,海盛樓~高高層~~~完美畢業~~~

回應  LittleTina
照目前走勢看,15/12開始有擴2、擴3丶擴4轉字,咁當由S3到S4要一個星期,再由S4到收信...
Joegorgor 發表於 2016-12-16 16:56:23 原文

我都希望係咁樣……
但注意返係最快聖誕後,而唔係firm左聖誕後就開始簽意向書…

我反覆都問左好多次轉左字呢d會唔會都係預派…因為出得信都可能係聖誕後…回覆都係唔肯定……
肯定ge係幾日前水仔房署哥邊就係話最快聖誕後,因為要睇埋呢一兩個星期執尾執成點 幾時可以開始驗樓先會搞預派……會唔會o係「幾日前」同15號之間再有新進展而決定可以開始預派就冇人知啦…

我唔敢咬定轉左字ge一定唔係ge……但連另一會員都話房署職員答未有資料顯示派緊四期…所以我諗都係舊樓/貨尾多數…本帖最後由 LittleTina 於 2016-12-16 17:07:59 編輯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...8...11
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖