香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 彩盈邨 » poopoo新居終於入伙了~~~ 有相睇~~~
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...8...10
支持鍵盤翻頁

原帖由 BB味唇印 於 2008-9-8 00:46 發表
飛機燈好令阿,邊度買的?

我係田背四路既家合居廣場見過呢盛燈, 因為我地買燈間舖都有呢款, 不過poopoo應該係唔同一間.
分享 分享 讚好人數:0查看名單

有小朋友的家庭用玻璃面既檯感覺有點危

你浴室既玻璃趟門用的是強化玻璃嗎?

聽師父講,有細路響屋企,部電視最好就掛牆,比較安全!

Hi poopoo,

我昨天買佐盞直昇機燈啦, 行到CC下, 行佐成條田貝四都唔多見有for小朋友的燈買, 原先我已經比佐錢買架木製的直昇機(RMB212), 點知佢地搵貨時話無貨; 唉! 跟住諗住走, 先見到家合居裡面的燈好似未行過, 於是一上去泰興就見到啦, 個小姐話折實價RMB260, 不過係display, 老公仲發現尾部有小小瑕疵, 叫佢再平d, 佢都唔肯, 但係我真係好鐘意盞燈而且已經行佐成條街都無我想買的燈, 唔想空手而回, 最後都買佐, 佢地仲有汽車款, 火車款等.

chocolate

原帖由 chocolate 於 2008-9-9 11:58 發表
Hi poopoo,

我昨天買佐盞直昇機燈啦, 行到CC下, 行佐成條田貝四都唔多見有for小朋友的燈買, 原先我已經比佐錢買架木製的直昇機(RMB212), 點知佢地搵貨時話無貨; 唉! 跟住諗住走, 先見到家合居裡面的燈好似未行過,  ...

俾你買左.  我, 小子, 盈富街坊d燈都係泰興買架.  我地對上個星期日都仲見到盞燈, 不過無時間問老闆娘幾錢.
不過泰興開既價係比馬路邊個d店舖平d架.

原帖由 tammy_sakuragi 於 2008-9-5 13:20 發表
hello poo poo請問廚房門$1000 在哪裡買?我見好多間都係$800~1000 但正面望埋去會見到個五金,妳個V廚房門望埋去D五金比門扇遮住造得好好呀~

我地買果間叫德昌建材有限公司, tel no: 2392 8808 上海街分店, 2392 8868 快富街分店~
~~~請到我的家~~~ 記住留言喎~~~http://www.babyhome.com.tw/katrinalo

原帖由 fanniel 於 2008-9-8 22:43 發表
有小朋友的家庭用玻璃面既檯感覺有點危

係呀, 最初我地都有擔心呢個問題, 不過真係問過好多人都話玻璃係強化既, 無咁易爛, 成個人踩上去都唔爛, 就算爛都唔會成塊咁爛, 係一粒一粒咁架喎~ 唸唸下都係既, 小朋友如果係撞到, 唔理係用木, 用雲石定玻璃, 樣樣野都會撞得好應架啦~~~
~~~請到我的家~~~ 記住留言喎~~~http://www.babyhome.com.tw/katrinalo

原帖由 fanniel 於 2008-9-8 22:47 發表
聽師父講,有細路響屋企,部電視最好就掛牆,比較安全!

我都有唸過掛, 不過我地d屋塊牆咁多洞, 有d驚驚地部電視會入水呀~ 所以無整lor~

我只係買左戔70元既cat捉老鼠燈比matthew咋

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...8...10
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖