香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 呢邊抽到居屋,想問問景泰苑一事
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 #70 goodfriend

明白,但你幫她搞裝修?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #71 melodychan2016

我係一條龍服務,從申請到選樓,做按揭,搵律師,裝修都幫手

回應 #72 goodfriend

I see, 只係你媽媽一人住?

回應  ckh3111
其實樓價二百幾萬,係貴,真係俾梗啲樓價,餘數供款就差唔多……
melodychan2016 發表於 2017-06-26 22:00:51 原文

以而家來說,係平。真市區新樓。
你講以前一百萬可買更大單位,但果時幾多厘息先?而家咁低息。

回應  ckh3111
揀下星期一可以收匙,一係快啲裝修,8月22日前搬離郊區……
今個星期五,係大...
melodychan2016 發表於 2017-06-26 22:16:35 原文

今個星期唔得閒收樓住。

以而家來說,係平。真市區新樓。
你講以前一百萬可買更大單位,但果時幾多厘息先?而家咁低息。
ckh3111 發表於 2017-06-26 23:46:31 原文

嗰時,我很細,返梗學,真係唔知幾多息,應唔貴,住咗咁耐荒島,租都俾咗很多俾房署……

今個星期唔得閒收樓住。
ckh3111 發表於 2017-06-26 23:48:12 原文

今星期唔收,要7月中之後才收……

你明早上律師樓簽文件?

今星期唔收,要7月中之後才收……
你明早上律師樓簽文件?
melodychan2016 發表於 2017-06-26 23:56:35 原文

預呢個星期搞
分享 分享 讚好人數:1查看名單

買樓等如投資, 邊度有得想當年丫, 有早知就買騰訊喇, 當年2蚊, 依家6百幾蚊(拆過股).  又或者好似尋日有段新聞, 山景邨公屋當年賣7萬幾, 依家綠表都賣120萬喇

http://hk.apple.nextmedia.com/financeestate/art/20170626/20068742

回應 #79 leo999

我哋講梗無論以前或現在,無錢喺手邊,不宜買樓……

租置屋,我荒島公屋被李永達搞喎咗,房署無出售,如果嗰時有賣,家長實買,當交租;啲街坊遊行示威過兩次要求出售荒島公屋,有一次係3至4年前,689見到咁,咪諗咗綠置居出來,所以景泰苑都係為我荒島公屋而起,之前逢新聞提起,也會播埋我荒島公屋嗰棟出來……

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖