香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 圖片閣 » 生活點滴 » 西貢大灘-灣仔-海下之旅
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應  carriewwf

你果幅圖簡直係樹引誘佢WO~
MaggieWong 發表於 2010-11-6 18:34

咁引唔引誘到你呀!
歡樂香江幸運星
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 71# carriewwf

分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  carriewwf
MaggieWong 發表於 2010-11-6 18:44

咁靚美景,當然啦!
歡樂香江幸運星

咁靚美景,當然啦!
carriewwf 發表於 2010-11-6 18:54

http://www.hkhikers.com/Wan%20Tsai.htm

好正呀 , 點樣搭車,
有無士多廁所呀
沿途可以留意d咩呢

輝哥 !!!
指點下丫

回應 74# laamlaam1010

這段咪係我這個帖嘅修改版,就係下次想改行嘅山脊路線,
一樣係起點在大灘和終點在海下,只是在灣仔自然教育徑
加行至棺材角,但落棺材角石灘前要落一段成70度嘅斜坡
,雖然有好心人加了條繩,大人仍要小心行,像嵐嵐咁細
便不適宜,況且之後要行大石石灘;建議你行海下至灣仔
自然教育徑時可加行一段山徑到斜坡前便回頭,你仍可見
到遠處海景!

自然教育徑中途轉入山徑(在攔路坳、南風灣碼頭指示牌處)

[attach]22258[/attach]
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
歡樂香江幸運星

回應  laamlaam1010

一樣係起點在大灘和終點在...
carriewwf 發表於 2010-11-6 22:20

oh !!,
一係要買甩少爺, 一係就要多等幾年喇

唔該晒你呀, 輝哥

一樣係起點在大灘和終點在...
carriewwf 發表於 2010-11-6 22:20

輝哥 ...
呢段好唔好呀,
難唔難呀

好靚呀,
會唔會難行過大灘呀 ????
http://www.hkwalkers.net/chi/trail_list/country_trail/Luk_Wu_Country_Trail/introduction.htm

呢d位置無人帶會唔會好危險呀

輝哥
係鹿湖郊遊徑呀

回應 77# laamlaam1010

鹿湖郊遊徑比大灘郊遊徑難行,不宜作為家庭樂之選!
歡樂香江幸運星

鹿湖郊遊徑比大灘郊遊徑難行,不宜作為家庭樂之選!...
carriewwf 發表於 2010-11-6 22:36

唔該晒
但如果由西貢西灣亭行去雙鹿石澗的澗道
來回要行幾耐呀
辛唔辛苦呀

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖