香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 樓下球場朝早五點幾有人打波
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...8...11
支持鍵盤翻頁

回應 #1 timtim

對呀,晨早流流,5點幾就被嘈醒,12點幾仲有人打波,自從搬左來這裡,晚晚無覺好訓
分享 分享 讚好人數:0查看名單

報左警,警察話同班人講完,轉個頭又開波
其實鎖閘唔得嘅?又雷議員?

球場相對少人??球場整靚咗咪又一新勢力集結.
跳舞大媽足迹遍全港,參加者都是四、五十歲的家庭主婦...
naqnaq 發表於 2017-10-27 09:26:49 原文

大媽又唔會三更半夜出黎跳舞既,頂多食飯前後幾個鐘

向馬路,夜晚也有很多賽車……
melodychan2016 發表於 2017-10-23 20:40:53 原文

班賽車賽足全香港,無論你住港九新界只要住高速公路旁邊都一定比佢地嘈
證明香港真係有好多唔駛翻工就有大把錢收既土豪劣紳

回應 #72 WK01
其實係應該有鎖閘時間嘅喎。講得衰啲,有管理員失職,冇做要做嘅嘢喎。搵雷議員跟進其實係俾好牌佢上,儲政績。
"我要買樓"?含啦。

回應 #75 ic112

雷議員話係無得落鎖wor...連東啟德體育館個位經理都話落鎖機會唔大
我同負責人講,可以貼噪音條例要罰款10K⋯佢話要問下先

回應  ic112
    雷議員話係無得落鎖wor...連東啟德體育館個位經理都話落鎖機會唔大
我同負責人講,可以...
WK01 發表於 2017-11-09 23:55:44 原文

我只能夠話我見過有康文署既遊樂場係會夜晚鎖閘
呢個係康文署主觀意願既問題
不過需要更上級既人去拍板更改個遊樂場既開放時間

回應 #76 WK01
如已查證及獲回覆,又奈佢唔何。但我都係有少少懷疑,球場真係24小時任用?去信申訴專員查穩陣d,隨時有新發現。
"我要買樓"?含啦。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  WK01
如已查證及獲回覆,又奈佢唔何。但我都係有少少懷疑,球場真係24小時任用?去信申訴專員查穩...
ic112 發表於 2017-11-10 00:13:22 原文

同意ic兄既睇法,所有康文署球場最夜只會開到11點,如熄燈後有人繼續用而騷擾到別人,作為場地管理既康文署應該要正視及作出切實可行既方法去改善,否則應有合理既解釋點解可以容易事件繼續發生,如果受影響既街坊已經同場主溝通而得唔到合理既回覆,的確可以去信申訴專員公署反映,當年星河明居夜晚比側邊既蒲崗村道公園球場射燈影響作出投訴,到最後康文署都要更改開放時間比正常提早一個鐘關場,所以受影響既街坊可以試下。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  ic112
我同負責人講,可以...
WK01 發表於 2017-11-09 23:55:44 原文

阿雷議員貴人事忙,又要照顧各方持分者,朝晚打波晨運果班,大部分都係彩頤既人,佢都驚會得罪佢地,果邊咁多人投票
因為球場有先,我地後過佢出世,以前係工廠區打幾早幾夜都唔會有人理啦~本帖最後由 九毫子 於 2017-11-10 09:07:36 編輯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...8...11
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖