香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區3人 » 市3, 死期到了, 最後一次機會配房。
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...8...10
支持鍵盤翻頁

市3,G1301,天倫樂,之前已配了3次舊單位,包括:7月:
順利邨,9月:樂華北邨,10月:
彩虹邨(不計一次機會)。昨
晚...
raycon238 發表於 2017-11-14 09:47:58 原文

係要博ㄧ博架啦!祝你好運!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

九龍返工,千忻唔好派
港島區俾我呀。
raycon238 發表於 2017-11-15 01:31:20 原文
如果派到有港鐵站的港島區單位,你要不要?
09/12擴展1人。
10/13結婚(擴2 G1326)。
04/15及10/16加一對仔女並轉離島4。
6/2/17首次審查,06/17為S4並第一次派銀灣邨。
11/8/17正式收匙。

希望你派到心水樓,明天收信後上黎報喜
Maglai 發表於 15/11/2017 02:19:13 原文

今日(17/11)終於收到房署
寄嚟嘅配房信(最後ㄧ次配房
機會),打開信封前心情極度
緊張,唔知最後ㄧ次會派去
市區邊度,打開文件一睇,竟然
會派安泰邨明泰樓高層3-4人
單位俾我,我以為自己發緊夢,
真係發夢都估唔到,因為安泰
早期單位已派晒,新單位預計
2018年1月先有得派,所以今
日都派到安泰新樓俾我,真係
非常感謝上天眷戀,希望大家
將來都配到合心意嘅地區和
單位喇。
G1301 市3 天倫樂
分享 分享 讚好人數:2查看名單

恭喜

回應 #74 raycon238
我都系第三次派,今日收信,順天邨低層,心情跌落低谷。
任人宰割。

恭喜恭喜你好運。

回應  raycon238
任人宰割。
roy8842025 發表於 18/11/2017 00:01:33 原文

你係市幾呀?

回應  raycon238
任人宰割。
roy8842025 發表於 18/11/2017 00:01:33 原文

我都明白你而家的心情,
但你已用盡了3次配房
機會,現在惟有積極面
對,好好計劃裝修單位
及盡快適應新居環境,
要向前看,加油。

今日(17/11)終於收到房署
寄嚟嘅配房信(最後ㄧ次配房
機會),打開信封前心情極度
緊張,唔知最後ㄧ次會派去
...
raycon238 發表於 2017-11-17 18:19:41 原文

恭喜晒你呀!!
唔知仲要等幾耐才有我的家

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...8...10
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖